Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, προβλέπονται για σήμερα, Τετάρτη. Τα φαινόμενα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο τη νύχτα θα είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακή επικράτηση βόρειων ανεμών 7 με 8 μποφόρ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Aναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία ενώ στα υπόλοιπα τμήματα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με σημαντική και απότομη ενίσχυση μετά το απόγευμα στα 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα θα σημειωθεί πτώση.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: αρχικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στην Ηπειρο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες και πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 38 και κατά τόπους, στις νοτιότερες περιοχές, 39 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τη νύχτα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από αργά τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: αρχικά αίθριος. Στα βορειότερα νησιά από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενισχυμένοι από αργά τη νύχτα. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: γενικά αίθριος. Τη νύχτα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.