current views are: 12

19 Απριλίου 2018
Δημοσίευση11:07

ΣτΕ: Σε κλοιό περιοριστικών όρων ένας εκ των «8» Τούρκων αξιωματικών

Για “απόφαση σκάνδαλο” κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα

Δημοσίευση 11:07’

Για “απόφαση σκάνδαλο” κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα

Εκτός φυλακής αλλά με όρους ασφυκτικής εποπτείας θα αναμείνει την τελική απόφαση της ελληνικής Πολιτείας ένας εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, όπως αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας.  Για “απόφαση σκάνδαλο” κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η διοίκηση διατάσσεται να μην χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημιοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά  στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του. Στην απόφαση  επισημαίνεται ότι πρέπει  να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του υπό την προύποθεση οτι τα μέτρα αυτά δεν θα ισοδυναμούν κατ ουσίαν με κράτηση.

Η ισχύς της απόφασης ορίστηκε έως τον Μάιο οπότε και θα εκδικαστεί από το ανώτατο δικαστήριο αν θα του δοθεί η όχι άσυλο.

Σημειώνεται ότι η σημερινή απόφαση, αφορά μόνον τον ένα από τους οκτώ στρατιωτικούς, θεωρείται ωστόσο πρόκριμα και για τους υπόλοιπους, έως ότου ληφθεί η οριστική απόφαση για τη χορήγηση ή μη ασύλου.  

Τουρκιά μέσα: Απόφαση- σκάνδαλο

Σφοδρές αντιδράσεις στον τουρκικό Τύπο προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, η Sabah  αναφέρει: “Απόφαση – σκάνδαλο, ο ένας από τους οκτώ πραξικοπηματίες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η φιλοκυβερνητική Hürriyet γράφει “Σκάνδαλο από την ελληνική δικαιοσύνη”.

Hürriyet

Ακόμα πιο σκληρές εκφράσεις χρησιμοποιεί η  Milliyet: “Η Ελλάδα έβαλε την υπογραφή της σε απόφαση – ρεζίλι. Ένας από τους οκτώ γκιουλενιστές πραξικοπηματίες, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους”. Και προσθέτει: Θα υπάρξουν κυρώσεις…

Μάλιστα ως φόντο στο δημοσίευμα έχει μια ελληνική και μια τουρκική σημαία, χωρισμένες στη μέση.

 


σχετικα αρθρα