current views are: 5

19 Απριλίου 2018
Δημοσίευση11:59

Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε Ρομά στα Μέγαρα

Έκλεβαν από χρήματα μέχρι εργαλεία

Δημοσίευση 11:59’

Έκλεβαν από χρήματα μέχρι εργαλεία

Χρήματα, κοσμήματα, ποδήλατα, ακόμη και εργαλεία καθημερινών εργασιών αφαιρούσαν από σπίτια και αποθήκες στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο δύο Ρομά, εκ των οποίων ένας ανήλικος που συνελήφθησαν απο αστυνομικούς. 

Μάλιστα, για τον εντοπισμό τους είχε συσταθεί ειδική ομάδα της ασφάλειας καθώς απο τον Ιανουάριο και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης, είχαν διαρρήξει 19 αποθήκες, σπίτια και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συνελήφθησαν ένας 18χρονος και ένας ανήλικος Ρομά, μετά από αναζητήσεις το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Απριλίου στην θέση Βλυχός Μεγάρων, από την ειδική ομάδα αστυνομικών και τη συνδρομή της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Λίγο νωρίτερα διέρρηξαν σταθμευμένο όχημα στα Μέγαρα. Μαζί με τα δυο άτομα, συνελήφθη και η μητέρα του ανήλικου με την κατηγορία της παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 

Οι δράστες  κινούνταν πεζή με σκοπό να εντοπίσουν οικίες και  καταστήματα «στόχους». Στη συνέχεια, και όταν  εκτιμούσαν πως το… έδαφος ήταν πρόσφορα, προχωρούσαν σε διαρρήξεις αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, ποδήλατα, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκαεννέα  περιπτώσεις κλοπών στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο, εκ των οποίων 10 από οχήματα, 8 από οικίες και 1 από αποθήκη.Σε βάρος του 18χρονου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων.