current views are: 4

19 Απριλίου 2018
Δημοσίευση16:18

Θεσσαλονίκη: Ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε προσφυγόπουλα και στρατιωτικούς

Σέντρα το πρωί της Παρασκευής

Δημοσίευση 16:18’

Σέντρα το πρωί της Παρασκευής

Τη δική τους ποδοσφαιρική ομάδα, την Football Club ARSIS, δημιούργησαν εδώ και ένα μήνα προσφυγόπουλα (ασυνόδευτοι ανήλικοι έφηβοι και νεαροί ενήλικες έως 25 ετών) που διαμένουν σε ξενώνες και κοινωνικά διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει τον τρίτο της αγώνα: το πρωί της Παρασκευής, στο γήπεδο Planet FC κοντά στο αεροδρόμια, θα αντιμετωπίσει την Atlas FC, την ομάδα ποδοσφαίρου που αποτελείται από κληρωτούς και αξιωματικούς στρατιωτικών μονάδων της Θεσσαλονίκης.

Στα πολλαπλά οφέλη για τους πρόσφυγες σε σωματικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο από την συμμετοχή στην ομάδα, αναφέρθηκε ο προπονητής και αθλητικός ψυχολόγος, Βασίλης Βερτουδάκης.

«Είναι παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Πριν συμβούν όλα αυτά που βλέπουμε στις τηλεοράσεις είχαν μια κανονική ζωή και ο αθλητισμός είναι κανονική ζωή» τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμα ότι από την Football Club Arsis δεν λείπουν τα ταλέντα, και κάποιοι ποδοσφαιριστές, αν δουλέψουν σκληρά, μπορούν να ασχοληθούν με το άθλημα σε διαφορετικό επίπεδο και, γιατί όχι, να γίνουν επαγγελματίες.

Χρηματοδότης του εγχειρήματος είναι το PIER program (Protection, Integration, Education for Refugees, ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


σχετικα αρθρα