current views are: 11

21 Απριλίου 2018
Δημοσίευση06:45

Σπείρα Ρομά είχε «ρημάξει» επιχειρήσεις, σπίτια και οχήματα στην Πρέβεζα- Χειροπέδες και σε ανήλικους

Τον πανικό στην κοινωνία της Πρέβεζας είχε προκαλέσει η ληστρική δραστηριότητα ομάδας Ρομά

Δημοσίευση 06:45’

Τον πανικό στην κοινωνία της Πρέβεζας είχε προκαλέσει η ληστρική δραστηριότητα ομάδας Ρομά

Τον πανικό στην κοινωνία της Πρέβεζας είχε προκαλέσει η ληστρική δραστηριότητα ομάδας Ρομά, που από τον Σεπτέμβριο του 2017 και ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο, είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες διαρρήξεις. Από την μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τριάντα επτά περιπτώσεις κλοπών, στην Βιομηχανική Περιοχή, στο Μύτικα, το Καλαμίτσι, την Σκαμνούλα και τις Ράχες.

Συνελήφθησαν επτά άτομα, ηλικίας απο 15 έως 23 ετών για συμμετοχή στην σπείρα, καθώς και τρεις γονείς, ηλικίας 41, 47 και 51 ετών αντίστοιχα με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να παρακάμπτουν τις κάμερες κλειστού κυκλώματος, καταστρέφοντας ή απενεργοποιώντας τα συστήματα. Στη συνέχεια με διαρρηκτικά εργαλεία, άνοιγαν πατζούρια παραθύρων και πόρτες σπιτιών και επιχειρήσεων και εισέβαλαν στο εσωτερικό τους. Μάλιστα για να μην αφήνουν ίχνη και γενετικό υλικό, καλύπτονταν με σεντόνια! Λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και αντιπαρακολούθησης κάνοντας αυτοψίες στους χώρους των πιθανών στόχων, αλλά και χρησιμοποιώντας «τσιλιαδόρους». Διοχέτευαν τα κλοπιμαία άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων που είχαν αναπτύξει, ώστε να μην βρεθούν στην κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου.

Διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε οκτώ διαρρήξεις – κλοπές απο σπίτια, που αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, κυνηγετικά όπλα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές. Δεκατέσσερις διαρρήξεις – κλοπές σε επιχειρήσεις που αφαίρεσαν μεταξύ άλλων χρηματοκιβώτια, μπαταρίες οχημάτων και ηλεκτρογεννήτριες. Πέντε διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά. Τέσσερις κλοπές από σταθμευμένα οχήματα, απο τα οποία έκλεψαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, φανάρια ακόμη και καθρέπτες, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο που αφαίρεσαν απο αποθήκη.


σχετικα αρθρα