ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και μεταναστών στη Μυτιλήνη

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 22 Απριλίου 2018, 20:18 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2018, 22:43
Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και μεταναστών στη Μυτιλήνη
Facebook Twitter Whatsapp

Στην περιοχή έχει γίνει χρήση χημικών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Μυτιλήνη μεταξύ μεταναστών και ακραίων στοιχείων που προσχώρησαν ανάμεσα στους κατοίκους που που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν και περιορισμένη χρήση σπρέι πιπεριού, όταν οι συγκεντρωμένοι πετούσαν μπουκάλια με νερό στους πρόσφυγες και μετανάστες.Τα ακραία στοιχεία πέταξαν μια φωτοβολίδα στην περιοχή που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα πετώντας την φωτοβολίδα στη μεριά της θάλασσας.

Νωρίτερα προηγήθηκε προσπάθεια της αστυνομίας να αποσυμφορήσει την Πλατεία, Σαπφούς του νησιού από τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλύσει εδώ και μέρες στο σημείο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δεύτερων. 

Οι επιτιθέμενοι πολίτες πετάνε μπουκάλια νερό προς τη μεριά των προσφύγων και κατά διαστήματα επιχειρούν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν στους πρόσφυγες. Μάλιστα για να αντιμετωπιστούν κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν και χημικά εκτός της συνήθους μεθόδου της απώθησης που χρησιμοποιεί η Αστυνομία. Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή από μεριάς των συγκεντρωμένων πολιτών πετάχτηκε προς τους πρόσφυγες και μια ναυτική φωτοβολίδα, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς ή φωτιά, αφού ένας πρόσφυγας με ψυχραιμία την άρπαξε και την πέταξε στη θάλασσα.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες απαιτούν την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Στην πλατεία έφτασε και ο Εισαγγελέας μετά από παρέμβαση του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κατζανού