Σε δέκα διαφορετικά μέτωπα μαίνονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το απόγευμα στη νότια Κέρκυρα, στα χωριά Βιταλάδες και Χλωμό, ενώ σε κάποια σημεία η φωτιά απειλεί άμεσα κατοικίες. Όλη η δύναμη της πυροσβεστικής έχει σπεύσει στην περιοχή, καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί έντασης 7 έως 8 μποφόρ. Μαζί με τους πυροσβέστες, μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι κάτοικοι με κάθε μέσο για να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο δήμος της Κέρκυρας προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για βοήθεια, εάν χρειαστεί με υδροφόρες.

Λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αδύνατον να συνδράμουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αντίθετα, σύντομα αναμένεται να καταφτάσουν στην περιοχή τέσσερα ελικόπτερα για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Φωτιά ξέσπασε σήμερα μετά τις 17.00 το απόγευμα στην περιοχή των Παλαιών Τεμπών νομού Λάρισας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής με 16 άνδρες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει χορτολιβαδική έκταση. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.