Συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο τρεις Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος 26χρονης Ελληνίδας για κλοπή.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι περιπτώσεις κλοπών, όταν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και αποκλεισμό των εισόδων - εξόδων της πόλης, τρεις Ρεθυμνιώτες ηλικίας 26, 30 και 32 ετών και ένας 22χρονος Αλβανός.

Όλοι τους το βράδυ 8 προς 9 Αυγούστου προέβησαν σε κλοπές με τη μέθοδο της διάρρηξης στην πόλη του Ρεθύμνου.

Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και λόγω της γενικότερης κινητοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων, οι δράστες εντοπίστηκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους διαρρηκτικά εργαλεία και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, με αποτέλεσμα την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι από κοινού είχαν συστήσει ομάδα και αφαίρεσαν αρχικά τη μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια ένα μοτοποδήλατο τα οποία χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη πέντε (5) συνολικά κλοπών-διαρρήξεων καταστημάτων στην πόλη του Ρεθύμνου, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές ύψους δύο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ.

Επίσης, προέκυψε πως 26χρονη Ελληνίδα συμμετείχε με τον 26χρονο, στις 29 Ιουλίου, σε διάρρηξη παγκαριού ιερού ναού στο Ρέθυμνο, από όπου αφαίρεσαν απροσδιόριστο χρηματικό ποσό σε κέρματα.

Η 26χρονη δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα. Παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις, στο νομό.