current views are: 5

24 Απριλίου 2018
Δημοσίευση13:18

Βίντεο με την επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία ανήρτησε ο Ρουβίκωνας

Συνεχίζει την προπαγανδιστική της προσπάθεια η οργάνωση

Δημοσίευση 13:18’

Συνεχίζει την προπαγανδιστική της προσπάθεια η οργάνωση

Λεπτό προς λεπτό αποτυπώνεται η επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη του Ρουβίκωνα στη πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό προξενείο την περασμένη Κυριακή, μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησαν.

Το ολιγόλεπτο βίντεο ξεκινά με πλάνα από δελτία ειδήσεων και έπειτα αποτυπώνει την πορεία των μελών του Ρουβίκωνα προς την Γαλλική πρεσβεία και την επίθεση με μπογιάδες.

Το βίντεο συνοδεύει ένα μακροσκελές κείμενο του Ρουβίκωνα στο οποίο αναφέρεται «Είναι καιρός να ξανασκεφτούμε τις βεβαιότητές μας για το πώς διαμορφώνονται οι παγκόσμιες ισορροπίες. Αν ο ψυχρός πόλεμος και τα δύο μεγάλα παγκόσμια μπλοκ είναι, σε εποχές συμπυκνωμένου ιστορικού χρόνου, μια “αρχαία” αφήγηση, ο μονοπολικός κόσμος που τον διαδέχθηκε, αυτός της κυριαρχίας του ευρωατλαντικού μπλοκ και της παγκοσμιοποίησης είναι επίσης μια ξεπερασμένη ιστορία.

Σήμερα στο τραπέζι της ισχύος κάθονται πολλοί παίχτες κι ο καθένας τους έχει μερικά καλά χαρτιά στο μανίκι. Η Γαλλία αναδεικνύεται, ξανά, σε μία ισχυρή περιφερειακή, ιμπεριαλιστική δύναμη που θέλει και μπορεί να έχει έμπρακτη επιρροή στο Ευρασιατικό πεδίο. Έχοντας ως πλάτες την λυκοσυμμαχία του Γαλλογερμανικού άξονα στην ΕΕ, αλλά και το ΝΑΤΟ και εργαλεία το “υποδειγματικά” οργανωμένο και με αυτοσυνείδηση βαθύ κράτος της, την αποτελεσματική διπλωματία με την παγκόσμια οπτική και τις υπόγειες διασυνδέσεις, την μεγάλη πολεμική της βιομηχανία καθώς και την επιθετική εθνική αστική τάξη της, η γαλλική εξουσία είναι ήδη στην πορεία ιμπεριαλιστική επέκτασης».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η τελευταία επίθεση του Ρουβίκωνα όσο και οι προηγούμενες δράσεις της ομάδας έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση καθώς οι διωκτικές αρχές εμφανίζονται ανίκανες να προχωρήσουν σε πράξεις καταστολής. Την ίδια στιγμή, στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας σπεύδουν να υποβαθμίσουν τη δράση του Ρουβίκωνα σε… ακτιβισμό, ενισχύοντας την κριτική της Αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για ανοχή της κυβέρνησης έναντι των μελών της συλλογικότητας. 


σχετικα αρθρα