ΕΛΛΑΔΑ

Απροσπέλαστο το κέντρο λόγω τριών πορειών - Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έριξαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2018, 09:41 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2018, 14:45
Απροσπέλαστο το κέντρο λόγω τριών πορειών - Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έριξαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απροσπέλαστο είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω των τριών συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται για τη ΔΕΗ, τις συντάξεις και τα νοσοκομεία.Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς Πανεπιστημίου.

Άδειασαν σακούλες με λιγνίτη έξω από τη Βουλή

Στη Βουλή έφτασαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που είχαν δώσει νωρίτερα ραντεβού στην οδό Χαλκοκονδύλη. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, άδειασαν έξω από το Κοινοβούλιο σακούλες με λιγνίτη.Εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για την πώληση των Λιγνιτικών Μονάδων και των μεταλλείων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, που ψηφίζεται σήμερα. Κλειστοί πολλοί κεντρικοί δρόμοι. Η πορεία ενώθηκε με εκείνες των συνταξιούχων και των εργαζόμενων στη Λάρκο. 

Στον δρόμο οι συνταξιούχοι 

Οι συνταξιούχοι συγκεντρωθήκαν στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών.

Αφού φώναξαν συνθήματα ακολούθως συνέχισαν την πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

Ταυτόχρονα,σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους, με τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ. Παράλληλα, κύριο αίτημα τους είναι η επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων στον κλάδο της υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (από τις 10 έως τις 3), ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Νωρίτερα, μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  της ομοσπονδίας στην οδό Χαλκοκονδύλη. Τα μέλη της ομοσπονδίας αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.