ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο ΔΣ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού μετά τις παραιτήσεις

Δημοσίευση 26 Απριλίου 2018, 21:20 / Ανανεώθηκε 26 Απριλίου 2018, 21:52
Το νέο ΔΣ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού μετά τις παραιτήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αποφάσεις του Νίκου Παππά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, μετά τις παραιτήσεις του προέδρου, Σταμάτη Κριμιζή και του Διευθύνοντα Συμβούλου, Κωνσταντίνου Πιλαφτσή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο:

Στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζεται ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (ESOA).

Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού διορίζεται ο Πλωτάρχης Γεώργιος Μαντζούρης, Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Λέκτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και εκτόξευση μικροδορυφόρων και σε πλήθος μελετών και ερευνών σχετικά με το Διάστημα.

Σε θέσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζονται ο Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, Μηχανικός-Αεροναυπηγός και πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και ο Αντώνιος Πασχάλης, Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).