current views are: 7

30 Απριλίου 2018
Δημοσίευση15:17

Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας με το απορριμματοφόρο στην Τήνο

Τι δηλώνει συγγενής ενός εκ των θυμάτων στο Newpost

Δημοσίευση 15:17’

Τι δηλώνει συγγενής ενός εκ των θυμάτων στο Newpost

Βαθιά οδύνη επικρατεί στο νησί της Τήνου για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου που έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση σε γκρεμό του απορριμματοφόρου που επέβαιναν.

Από το σημερινό συμβάν έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι ηλικίας 48 και 49 ετών ενώ ακόμη ένας 24χρονος τραυματίστηκε. Mάλιστα ένα εκ των θυμάτων είναι πατέρας δύο παιδιών. 

Τα δύο θύματα

Οι τρεις εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας ανασύρθηκαν από πυροσβέστες από τον γκρεμό ενώ οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με το tinostoday.gr, το απορριμματοφόρο έπεσε σε γκρεμό κοντά στο χωριό Ποταμιά, όταν εξετράπη της πορείας του.  Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα πυροσβέστες.

Ο αριθμός των θυμάτων στο χώρο της καθαριότητας έχει «αγγίξει» τα 30

Το Νewpost επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων κ. Γιάννη Σγουρό ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι  κ. Σγουρός είναι συγγενής ενός εκ των δυο θυμάτων, ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει, όλη  η τοπική κοινωνία είναι «παγωμένη» από το τραγικό περιστατικό.

«Έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο νησί , έχουμε συγκλονιστεί, όχι μόνο ως συνάδελφοι των παιδιών αλλά και ως πολίτες. Η οικογένεια μου βιώνει πολύ άσχημες στιγμές, αφού το ένα από  τα δυο θύματα και πιο συγκεκριμένα ο οδηγός είναι ξάδερφος της συζύγου μου. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και φτάσαμε ως εδώ» δηλώνει ο κ. Σγουρός.

Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας του 24χρονου τραυματία ο Πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων ανάφερε ότι «ο νεαρός φέρει κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματός του , τον είδα είχε μώλωπες, και αρκετά διάσπαρτα χτυπήματα στο κορμί του, ωστόσο έχει τις αισθήσεις του κανονικά…μακάρι να πάνε όλα καλά».

Την ίδια ώρα, με αφορμή το περιστατικό ο κ. Σγουρός κατήγγειλε ότι τα τελευταία χρόνια  ο αριθμός των θυμάτων στο χώρο της καθαριότητας έχει «αγγίξει» τα 30, προκαλώντας προβληματισμό για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.


σχετικα αρθρα