ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στον Λιακουνάκο για τα εξοπλιστικά

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2018, 14:52 / Ανανεώθηκε 2 Μαΐου 2018, 14:42
Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στον Λιακουνάκο για τα εξοπλιστικά
Facebook Twitter Whatsapp

Ελεύθερος, όπως και οι 16 συγκατηγορούμενοί του

Ο Θωμάς Λιακουνάκος κρίθηκε ένοχος για την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο Στρατό Ξηράς, που ζημίωσε το Δημόσιο, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών. Επίσης καταδικάστηκαν άλλοι 16  συγκατηγορούμενοι του. Σε όλους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στον επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του και έτσι "έσπασαν" τα ισόβια.

Οι καταδίκες:

-Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, αντιστοίχως.

-Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.

-Κάθειρξη 10 ετών με αναστολή, σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ήτοι στους: Κάντα (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση στο Δημόσιο ύψους 48.408.000 ευρώ και χρηματικές ποινές από 100.000 ευρώ στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο και από 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους. 

Για όλους τους κατηγορουμένους ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής τους (μαζί και η υποχρέωση να πληρώσουν τις αποζημιώσεις) μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.