ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο και απέλαση για τον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα στον Έβρο

Δημοσίευση 3 Μαΐου 2018, 13:28 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2018, 14:17
Πρόστιμο και απέλαση για τον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα στον Έβρο
Facebook Twitter Whatsapp

Και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο Ορεστιάδας στον Τούρκο πολίτη, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα της στις Καστανιές Έβρου, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Στην απολογία του στον εισαγγελέα Ορεστιάδας υποστήριξε ότι μπήκε στην πλευρά της Ελλάδας χωρίς να το καταλάβει οδηγώντας ένα σκαπτικό μηχάνημα και ότι δεν αντιλήφθηκε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Έλληνες στρατιωτικούς για να σταματήσει.

Στην ερώτηση αν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο βάσει του οποίου έκαναν τη γεώτρηση και σε πόσα μέτρα ακριβώς από το ελληνικό φυλάκιο γινόταν, ο Τούρκος συλληφθείς δεν έδωσε καμία απάντηση. 

Όσον αφορά το εκσκαπτικό μηχάνημα, έχει κατασχθεί καθώς δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο τα έγγραφα που δείχνουν ότι ανήκει στον δήμο Αδριανούπολης. 

Ο Τούρκος θα παραμείνει κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση για την απέλασή του, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα γίνει μέσα στο επόμενο διήμερο.