Στοιχεία για εκτιμήσεις προσλήψεων και αποχωρήσεων του τακτικού προσωπικού του δημόσιου τομέα για τα έτη 2011-2015, ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, σε εφαρμογή της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης, βάσει της οποίας οι προσλήψεις και οι διορισμοί στο Δημόσιο υπολογίζονται συνολικά από την αναλογία ένα προς δέκα (μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις) για το 2011, και ένα προς πέντε για τα έτη 2012-2015. Ειδικότερα, με κατεπείγουσα εγκύκλιο ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, ζητά από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου στοιχεία για τις πραγματοποιηθείσες προσλήψεις και αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού για το 2011, καθώς και εκτιμήσεις για προσλήψεις και αποχωρήσεις για τα επόμενα έτη έως το 2015.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες υποχρεούνται να στείλουν επειγόντως τα στοιχεία αυτά, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός. Οι υπηρεσίες οφείλουν να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους και με ιδιαίτερη φειδώ να προβούν στην εκτίμηση αναγκών προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια.

Κοινή δράση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ζητεί το ΚΚΕ

 Οι απολύσεις και η άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο και τον στενότερο δημόσιο τομέα προυπήρχαν ως επιλογή και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα και όλα αυτά , πρόσθεσε, έχουν ως στόχο να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που δουλεύουν περιστασιακά με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης σε βάρος αυτών που έχουν λιγότερο ή περισσότερο σταθερή δουλειά, Κι αυτό προκειμένου να μεγαλώσει και η πίτα της κερδοφορίας και της εκμετάλλευσης.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η κρίση τους βοηθάει σήμερα να πάρουν αυτά τα μέτρα», σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τους εργαζόμενους του δημόσιου, όπως έπρεπε να το έχουν κάνει και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο όταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δέχονταν την προσωρινή απασχόληση, τις ελαστικές μορφές, τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης. Ήρθε η ώρα για ενιαία κοινή δράση ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας».

 Αναφερόμενη στην διεθνή οικονομική κρίση η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «οι αγορές καταρρέουν , που σημαίνει μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ανταγωνίζονται μεταξύ τους έχοντας στο πλευρό τους τις κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας».

Η Γραμματέας τουΚΚΕ εξέφρασε την «ριζική αντίθεση» του κόμματός της «σε αυτό που καλλιεργείται σήμερα στην Ελλάδα, ότι από εδώ είναι τα κράτη και οι πολιτικοί και από εκεί είναι οι αγορές. Υπάρχει πλήρης συσχετισμός ανάμεσα στα κράτη και στις αγορές». Άλλωστε οι αγορές, πρόσθεσε, δεν μπορούν να λειτουργήσουν δίχως τις πολιτικές αποφάσεις και εκτίμησε ότι «οι πολιτικοί υπηρετούν τις αγορές είτε ανήκουν στη σοσιαλδημοκρατία είτε ανήκουν στα φιλελεύθερα κόμματα. Οι διαφορές τους είναι σε θέματα τακτικής, χειρισμών και πάνω από όλα εμφανίζεται το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα, ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση του με τα γιατροσόφια του παρελθόντος»