current views are: 10

3 Μαΐου 2018
Δημοσίευση15:18

Πρόεδρος ΠΦΣ: Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά

Δεκάδες συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών

Δημοσίευση 15:18’

Δεκάδες συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών

Την παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Θεοδοσιάδης.

«Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεκάδες συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις και στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων εμπλέκονται γιατροί και νοσηλευτές μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων αλλά και φαρμακοποιοί.

Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται για υπεξαίρεση και παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα ακριβά φάρμακα που διακινούσαν είναι αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση. Γιατροί και νοσηλευτές φέρονται να έπαιρναν τα φάρμακα, είτε μέσω παράνομων και εικονικών συνταγογραφήσεων είτε κλέβοντάς τα από τα νοσοκομεία, διοχετεύοντάς τα σε άτομα που τα είχαν ανάγκη.


σχετικα αρθρα