current views are: 11

4 Μαΐου 2018
Δημοσίευση04:41

Έτσι δρούσε η σπείρα με τα αντικαρκινικά φάρμακα – 18 συλλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Το κέρδος των μελών του κυκλώματος, υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευση 04:41’
αρθρο-newpost

Το κέρδος των μελών του κυκλώματος, υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Αντικαρκινικά φάρμακα σε αποθήκες, σε κουτιά έτοιμα προς αποστολή σε χώρες του εξωτερικού, ακόμη και σε ψυγεία σπιτιών εντόπισαν αστυνομικοί της οικονομικής αστυνομίας στο πλαίσιο της έρευνας για την εξάρθρωση κυκλώματος που συνταγογραφούσε παρανόμως πανάκριβα φάρμακα και πλούτιζε εκμεταλλευόμενο τον πόνο και την ανάγκη των καρκινοπαθών. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 18 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές ενός ιδιωτικού και ενός δημόσιου νοσοκομείου.

Το κόστος των φαρμάκων ξεκινούσε απο τα 1.000 ευρώ και έφτανε τις 4.000, ενώ στο εξωτερικό όπου διοχετεύονταν η τιμή τους εκτινάσσονταν σε 4.000 και 8.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα μέλη του κυκλώματος εξασφάλιζαν τα φάρμακα με δύο τρόπους.

Στην πρώτη περίπτωση  οι γιατροί του ιδιωτικού νοσοκομείου συνταγογραφούσαν τα  φάρμακα σε «μαϊμού» καρκινοπαθείς και στη συνέχεια οι εξειδικευμένες νοσηλεύτριες του τα παρείχαν με νόμιμο τρόπο από τις δημόσιες φαρμακαποθήκες.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνταγογραφούσαν τρία σκευάσματα στους ασθενείς, αλλά τους έδιναν τα δύο χωρίς να το γνωρίζουν. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις υπεξαιρούσαν μικρές ποσότητες φαρμάκων που περίσσευαν τα επανασκεύαζαν και τα πουλούσαν μεμονωμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξειδικευμένες νοσηλεύτριες που παρείχαν στο κύκλωμα τα σκευάσματα συνελήφθησαν στις 06:20 και 11:00 το πρωί της Πέμπτης αντιστοίχως. Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης άνδρες της οικονομικής αστυνομίας έκαναν καταγραφή σκευασμάτων και ασθενών στα δύο νοσοκομεία. Άγνωστο παραμένει το διάστημα που γινόταν η κομπίνα, ενώ το κέρδος των μελών του κυκλώματος, υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το πρωί και να γίνουν ανακοινώσεις από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.  
 


σχετικα αρθρα