Παράταση έως την 1η Σεπτεμβρίου για λειτουργία της μαιευτικής - γυναικολογικής κλινικής Γαία εντός του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι φορείς για να τα βρουν και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του υπουργείου.

Το σχέδιο προβλέπει να απορροφηθεί το προσωπικό της "Γαία" κατά ένα τρίτο από το Ιατρικό Κέντρο και κατά δύο τρίτα από το Ερρίκος Ντυνάν.

«Είναι η τελευταία φορά που απευθύνω δημόσιο λόγο γι αυτή την κατάντια», τόνισε μετά το πρόσφατο ναυάγιο μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης και είπε ότι απ' ό,τι φαίνεται θα εφαρμοστεί το μισό της απόφασης του, καθώς θα φύγει το "Γαία" από το Ερρίκος Ντυνάν, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τί θα γίνει με τους εργαζομένους.

Ο Αν. Λοβέρδος τόνισε ότι του ζητήθηκε η παράταση αυτή για να μπορέσουν ολες οι εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν λύση. Διαφορετικά το "Γαία" θα έπρεπε να σταματήσει να λειτουργεί από αύριο. «Εμείς δεν θα ξανασχοληθούμε με αυτό το θέμα. Ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο θεός και εμείς θα κάνουμε ό,τι λέει ο νόμος», κατέληξε.

Στο μεταξύ, την πρόθεσή του να συνεχίσει το δικαστικό αγώνα, αναφορικά με τη σύμπραξη της θυγατρικής του εταιρείας "Γαία" με το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", υπογραμμίζει το Ιατρικό Αθηνών.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Αθηνών, οι διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν προς εξεύρεση λύσης, κατέληξαν σε συμφωνία, με κύριο χαρακτηριστικό την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του συνόλου του εργαζόμενου δυναμικού. Παρά ταύτα και ενώ είχε επέλθει συμφωνία, το συμπράττον μέρος, εντελώς αιφνιδίως, αναίτια και προς μεγίστη κατάπληξή μας, υπαναχώρησε πλήρως, τονίζει η εταιρεία.

"Κατόπιν τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε το δικαστικό αγώνα ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου εκκρεμούν ένδικα μέσα για αναγνώριση της νομιμότητας της σύμπραξης" συνεχίζει και καταλήγει ότι "θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας κατά των υπαιτίων και υπευθύνων για τη διεκδίκηση των νομίμων αποζημιώσεων της θυγατρικής μας, προς αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής της ζημίας".