current views are: 11

6 Μαΐου 2018
Δημοσίευση10:17

Πέντε συλλήψεις για «πειρατεία» συνδρομητικών υπηρεσιών

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα

Δημοσίευση 10:17’

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα

Πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 36 έως 53 ετών συνελήφθησαν από τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων για την πνευματική ιδιοκτησία, την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο ημεδαποί.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών για την αντιμετώπιση της «πειρατείας» συνδρομητικών υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης διαφήμιζε και διέθετε παράνομα προς τρίτους, έναντι αμοιβής, πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν (7) νόμιμες συνδέσεις με συνδρομητικά κανάλια, που άνηκαν στους συλληφθέντες, το περιεχόμενο των οποίων αναμεταδιδόταν παράνομα, έναντι αμοιβής, ενώ τη διαχείρισή τους είχε αναλάβει 44χρονος συλληφθείς.

Σε έρευνες που έγιναν σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Αθήνα, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακοί και δορυφορικοί δέκτες, σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητά τηλέφωνα, ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα και κάρτες σύνδεσης τηλεπικοινωνιακών συνδρομητικών υπηρεσιών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.


σχετικα αρθρα