current views are: 5

7 Μαΐου 2018
Δημοσίευση13:26

Συνάντηση Λαφαζάνη με τους γονείς του στρατιωτικού Κούκλατζη

Στο περιθώριο περιοδείας στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Δημοσίευση 13:26’

Στο περιθώριο περιοδείας στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Συνάντηση με τους γονείς του Έλληνα λοχία Δημήτρη Κούκλατζη πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Πάνος Λαφαζάνης στο περιθώριο περιοδείας στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Ο Π. Λαφαζάνης και Κ. Ήσυχος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη για την συνάντηση και την αμέριστη συμπαράσταση τους στην μεγάλη δοκιμασία τους και την δοκιμασία των δύο στρατιωτικών μας, ενώ ευχήθηκαν την άμεση απελευθέρωση των δύο τελευταίων, για τους οποίους τόνισαν ότι θα κάνουν και από την δικής τους πλευρά ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους.

Οι κ.κ Λαφαζάνης και Ήσυχος εξήραν την αξιοπρέπεια, την ψυχραιμία και την περηφάνεια με την οποία οι γονείς των στρατιωτικών μας αντιμετωπίζουν την άδικη κράτηση των παιδιών τους και τόνισαν ότι δίνουν με την στάση τους και το φρόνημα τους πολύ θετικά μηνύματα και πρότυπα στην ελληνική κοινωνία.

 «Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας από το Τουρκικό καθεστώς είναι παντελώς άδικη, αυθαίρετη, παράνομη, εμπρηστική και ασύμβατη με την ζωτικότατη ανάγκη για σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο διεθνές δίκαιο ανάμεσα στις δύο χώρες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι «Η διαφορά ανάμεσα στον δημοκρατικό και φιλικό τρόπο που αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές τον τούρκο πολίτη που πέρασε πρόσφατα τα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο και στην απάνθρωπη αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι δύο στρατιωτικοί μας από το τουρκικό καθεστώς, είναι πολύ χαρακτηριστική και πρέπει από αυτήν να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα από την πλευρά της Τουρκίας.»

Ακόμη πρόσθεσε ότι «Η προσπάθεια του Τουρκικού καθεστώτος να συνδέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με το θέμα των 8 τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν προς την Ελλάδα είναι εντελώς άστοχη και θα έλεγα παράλογη και φανερώνει νοοτροπίες που παραπέμπουν σε πολύ άσχημες εποχές κατάλυσης κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και διεθνών κανόνων.»

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών πρέπει να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν πρώτα απ’ όλα οι πολιτικές ευθύνες αλλά και ευθύνες στην στρατιωτική ηγεσία». «Τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνολικά αλλά και για όλο το σύστημα διαχείρισης των περιπολιών στον Έβρο, της εκπαίδευσης και των οδηγιών στους στρατιωτικούς μας, οι οποίοι επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους» πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, ότι «αντί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να διακηρύσσει όπου βρεθεί και όπου σταθεί την «ομηρία» των στρατιωτικών μας, θα έπρεπε, πολύ περισσότερο που ομολογεί τέτοιες καταστάσεις, να έχει προ πολλού παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας, όπως οφείλει, τις ευθύνες του για την τραγωδία των δύο στρατιωτικών μας και τις συνέπειες της. Η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας και ειδικότερα ο Πάνος Καμμένος δεν είναι δυνατόν να σχολιάζουν απλώς την δύσκολη κατάσταση με τους δύο στρατιωτικούς και να θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ότι οι ίδιοι δεν πρέπει να ελεγχθούν για πράξεις και παραλείψεις τους».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η τραγωδία των δύο στρατιωτικών μας αλλά και οι έντονες απειλές που ζούμε από την πλευρά της Τουρκίας, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο και με τον πλέον οδυνηρό και επικίνδυνο τρόπο, την χρεοκοπία της ελληνικής αμερικανό-ευρώ-ατλαντικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία έχει μετατρέψει την χώρα σε ανοχύρωτη αποικία και αθλιέστατο προτεκτοράτο. Είναι κωμικοτραγικό το θέαμα του ΝΑΤΟ να παριστάνει για τους φυλακισμένους στρατιωτικούς μας και τις απειλές της Τουρκίας τον Πόντιο Πιλάτο, πράγμα που σημαίνει ότι τάσσεται στην πράξη με την πλευρά του θύτη, την οποία αντιπροσωπεύει η επεκτατική πολιτική της Άγκυρας. Αυτήν την ώρα τα λεκτικά ευχολόγια από μέρους των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, στον βαθμό που δεν συνοδεύονται με αποτελεσματικά έργα και μέτρα κατά της Τουρκίας, συνιστούν βαθιά υποκρισία και εμπαιγμό του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται σήμερα μια νέα ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική».

 

 


σχετικα αρθρα