current views are: 5

7 Μαΐου 2018
Δημοσίευση18:48

Συντάξεις Χηρείας: Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή

Καταγγέλλουν πως δεν έγινε τίποτα για τις συντάξεις χηρείας

Δημοσίευση 18:48’

Καταγγέλλουν πως δεν έγινε τίποτα για τις συντάξεις χηρείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από υπουργείο Εργασίας και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιήσει στις 11 Μαΐου, ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων  ΑΞ.Ι.Α, καθώς όπως καταγγέλλει παρότι πέρασαν δύο χρόνια από την ψήφιση του ασφαλιστικού, δεν υπάρχει καμία σοβαρή εξέλιξη για τις συντάξεις χηρείας.

Εκτός των βασικών αιτημάτων μας περί άρσης ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Σύνταξης Χηρείας, επαναφορά ποσοστού στο 70% της σύνταξης που εδικαιούτο ο εκλιπών και μείωσης σε 3 των απαιτούμενων ετών εγγάμου βίου, ο Σύλλογος διεκδικεί:

 

  • Να μην θεωρούνται οι μεταβιβάσεις ήδη θανόντων συνταξιούχων ως νέες συντάξεις, ώστε ο επανυπολογισμός να γίνει όπως όλων των συνταξιούχων από 1.1.2019.
  • Να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. Άμεσης έκδοσης αλλά και εφαρμογής του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων. 
  • Τέλος, να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν άμεσα τα παρακρατηθέντα, με λάθος τρόπο, ποσά για περίθαλψη σε δικαιούμενους σύνταξης θανάτου και να εκδηλωθούν το συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν τα αναδρομικά λόγω εφαρμογής του ν.4307/2014 στους κληρονόμους των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

σχετικα αρθρα