ΕΛΛΑΔΑ

Ελάχιστοι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα που μονιμοποιήθηκαν

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 8 Μαΐου 2018, 22:54 / Ανανεώθηκε 8 Μαΐου 2018, 22:54
Ελάχιστοι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα που μονιμοποιήθηκαν
Facebook Twitter Whatsapp

Τι καταγγέλλουν συνδικαλιστικές παρατάξεις και ΚΕΔΕ

Μόλις ένας στους επτά  συμβασιούχους ,από αυτούς των οποίων οι συμβάσεις είχαν ανανεωθεί από το 2016 μέχρι πρόσφατα ,περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη αφορά σε προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (κυρίως στην καθαριότητα)  8.171 υπαλλήλων.

Αυτό καταγγέλλει η  συνδικαλιστική  παράταξη (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ) που συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) ζητώντας εδώ και τώρα την επαναναπρόσληψη των συμβασιούχων καθώς, όπως αναφέρει  σε ανακοίνωσή της ,«η συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων βρίσκεται πλέον απολυμένη  και αντιμέτωπη  με τα αδιέξοδα της ανεργίας».

Για ανάλογα μικρό αριθμό συμβασιούχων που μονιμοποιήθηκαν με τον ίδιο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γ.Πατούλης, αναφέροντας ότι στον αριθμό των  προσωρινών  επιτυχόντων  περιλαμβάνεται ποσοστό μόλις 10% των συμβασιούχων-παρατασιούχων.

Ωστόσο τα παραπάνω στοιχεία ενδέχεται να μεταβληθούν ,μετά τον έλεγχο από το ΑΣΕΠ των δικαιολογητικών που προσκόμισαν οι υποψήφιοι προκειμένου να προχωρήσει  στην ανάρτηση του οριστικού πίνακα των επιτυχόντων. Οι σημερινοί προσωρινοί επιτυχόντες επελέγησαν με βάση τα στοιχεία που οι ίδιοι δήλωσαν στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους στην προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.