ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος σε Κάρολο: Καλώς ήρθατε στη γη καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2018, 10:37 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2018, 13:16
Ιερώνυμος σε Κάρολο: Καλώς ήρθατε στη γη καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βαρύ είναι το σημερινό πρόγραμμα του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα, που πραγματοποιούν επίσκεψη στην Αθήνα. Λίγο μετά τις 10 το πρωί επισκέφθηκαν τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτό τον χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ. Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία. Και έχοντας κάνει αυτό έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερα εκτίμηση για τις παραδόσεις της ορθόδοξης εκκλησίας», είπε από την πλευρά του ο Κάρολος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ζεύγους στο θωρηκτό Αβέρωφ, όπως προβλέπει το πρόγραμμα, θα γίνει μια επίδειξη από τα Red Arrows και Μιράζ 2000 προς τιμήν του Πρίγκιπα αλλά και στη μνήμη του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Πιλότος των Red Arrows παρακολουθεί στην τηλεόραση την επίσκεψη λίγο πριν την πτήση.

Βόλτα στο κέντρο με κουλούρι και φρέντο καπουτσίνο

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το πριγκιπικό ζεύγος έκανε βόλτα στην Ερμού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αγόρασε ένα κουλούρι από τον πλανόδιο ενώ ανθοπώλης προσέφερε στην Καμίλα μια ανθοδέσμη.

Το πριγκιπικό ζεύγος δοκίμασε λουκουμάδες ενώ στη συνέχεια κάθισαν για καφέ, απολαμβάνοντας ένα δροσερό φρέντο καπουτσίνο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα ξεναγήθηκαν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στην εκκλησία της, ενώ προσκύνησαν και στην Καπνικαρέα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους

12:30-14:50 Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαδοχικές επισκέψεις σε:

-HMS “Echo” (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη) -HMC “Valiant” (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού)

-Τριήρης «Ολυμπιάς» Υποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

-Θωρηκτό «Αβέρωφ». Ξενάγηση και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

15:00-15:35 Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο). Δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας

15:45-16:25 Άφιξη στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Παρασκευή 11 Μαΐου

12:20 Άφιξη στο Ηράκλειο

12:40-13:30 Άφιξη στην Κνωσσό. Υποδοχή από τη Γ.Γ. του ΥΠΠΟ κα Μ. Βλαζάκη. Ξενάγηση.

13:45-14:15 Συνάντηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας με μέλη της Βρετανικής Σχολής στους χώρους της «Βίλλας Αριάδνη»

14:45-15:05 Επίσκεψη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου» και ενημέρωση για τις δράσεις. Συνάντηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης με κοινότητα προσφύγων (Παλαιό Σχολείο Κοινότητας).

15:15-16:00 Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης στις Αρχάνες (Πλατεία Αγοράς, Πλατεία Εκκλησίας). Παρακολούθηση τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων

16:20 Αναχώρηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με ειδική πτήση