current views are: 11

11 Μαΐου 2018
Δημοσίευση14:42

Κάρολος και Καμίλα χόρεψαν κρητικούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν

Το πριγκιπικό ζεύγος δε δίστασε να σηκωθεί και να αναμιχθεί με τους χορευτές των παραδοσιακών συγκροτημάτων προσπαθώντας να ακολουθήσει τα βήματα του σιγανού στο παραδοσιακό τραγούδι “Βοσκαρουδάκι Αμούστακο”

Δημοσίευση 14:42’

Το πριγκιπικό ζεύγος δε δίστασε να σηκωθεί και να αναμιχθεί με τους χορευτές των παραδοσιακών συγκροτημάτων προσπαθώντας να ακολουθήσει τα βήματα του σιγανού στο παραδοσιακό τραγούδι “Βοσκαρουδάκι Αμούστακο”

Με ένα κρητικό γλέντι στην πλατεία των Αρχανών έκλεισε η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του.

Το πριγκιπικό ζεύγος μάλιστα δε δίστασε να σηκωθεί και να αναμιχθεί με τους χορευτές των παραδοσιακών συγκροτημάτων προσπαθώντας να ακολουθήσει τα βήματα του σιγανού στο παραδοσιακό τραγούδι “Βοσκαρουδάκι Αμούστακο”.  Μάλιστα εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα για την προσπάθεια τους !

Νωρίτερα Κάρολος και Καμίλα γεύτηκαν τοπικές νοστιμιές, όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά από τα τραπέζια που στήθηκαν προς τιμήν τους στην πλατεία. 

Ο Κάρολος περιηγήθηκε και σε καφενεία του χωριού συνομίλησε και χαιρέτισε πολίτες που τον υποδέχθηκαν με θέρμη. Του προσφέρθηκαν δώρα, ιστορικά βιβλία κι ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα.

Ο Πρίγκιπας και η Δούκισσα επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο που – συνοδεία της προσωπικής τους φρουράς και αστυνομικών – θα τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου θα αναχωρήσουν για τη Μεγάλη Βρετανία.

Τα δώρα σε Κάρολο και Καμίλα

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κνωσσό  το πριγκιπικό ζεύγος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον χώρο από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία κάνει σπουδές πάνω στην Αρχαιολογία, ενώ και η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα την Μινωική Κρήτη.

Η συνέχεια δόθηκε στην Βίλα Αριάδνη που ήταν και ο χώρος κατοικίας του Σερ Άρθουρ Έβανς, και ο οποίος χρησιμοποιείται από την Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή, όπου εκεί κατά την διάρκεια της παρουσίας του Πρίγκιπα Καρόλου ετοιμάστηκαν, μπροστά του, παραδοσιακά Μινωικά Εδέσματα όπου ο Διάδοχος του Θρόνου είδε πως προετοιμάστηκαν τα εν λόγω εδέσματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Μαριάννα Βραδιονογιάννη παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Βρετανική Σχολή Αθηνών και η  κύρια Βαρδινογιάννη, που συνδέεται με φιλική σχέση με τον Πρίγκιπα Κάρολο, του προσέφερε το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», το οποίο είναι αποτέλεσμα της διατριβής της στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Sheffield.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να μιλήσει  στον Πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του Ερωτόκριτου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο πριν την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο ο διευθυντής της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής της Κρήτης, Τζον Μπένετ έδωσε στον πρίγκιπα Κάρολο ένα μινωικό κύπελλο ενώ στην δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα έδωσε μία καρφίτσα μινωικού τύπου.

Το πριγκιπικό ζεύγος τα έλαβε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τονίζοντας για μία ακόμα φορά πως είναι λάτρεις του μινωικού πολιτισμού.

Επίσκεψη σε οινοποιείο για την Καμίλα 

Η Δούκισα της Κορνουάλης άφησε τον σύζυγό της στην Κνωσό και έφυγε για το Αλάγνι όπου επισκέφθηκε οινοποιείο της περιοχής όπου δήλωσε ενθουσιασμένη για τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και τις εγκαταστάσεις.


σχετικα αρθρα