ΕΛΛΑΔΑ

Μία βόλτα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2018, 16:34 / Ανανεώθηκε 18 Μαΐου 2018, 08:41
Μία βόλτα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Τα μουσεία γιορτάζουν και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν μαζί του!

Ο Μάιος είναι ο μήνας που τα μουσεία όλου του κόσμου γιορτάζουν και έχουν την τιμητική τους. Όλα ξεκίνησαν το 1977, όταν το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείου, στη διάρκεια της οποίας η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη, για να μας θυμίζει πόσο σημαντικά είναι τα μουσεία για τις ζωές μας. 

Φέτος, έχει ως θέμα το “Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες Προσεγγίσεις, νέο Κοινό” και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ως τιμώμενο μουσείο μας επιφυλάσσει μια έκπληξη. Για πρώτη φορά, θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, με ένα εορταστικό πρόγραμμα που δεν θα απευθύνεται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους κάθε ηλικίας! 

Στις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα υποδεχθεί επισκέπτες κάθε ηλικίας, που θα συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις. 

Έτσι, όχι μόνο οι μικροί επισκέπτες, αλλά και οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα ζήσουν την εμπειρία της επικοινωνίας και θα ταξιδέψουν στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Η ιστορία της τηλεγραφίας από τον ίδιο τον Μορς

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαλέξουμε τη μέρα και τη δράση που προτιμάμε και να κάνουμε κράτηση στο www.otegroupmuseum.gr

Ας δούμε αναλυτικά τις δράσεις στις οποίες μπορούμε να συμμετάσχουμε και εμείς, οι μεγάλοι, εντελώς δωρεάν: 

 

  • «Ο γύρος των μουσείων του κόσμου σε 80 λεπτά» (Εικαστικό εργαστήρι για μεγαλύτερες ηλικίες)

Πόσα μουσεία μπορούμε να επισκεφτούμε σε 80 λεπτά; Με τη βοήθεια των tablets του μουσείου, θα πλοηγηθούμε στις ψηφιακές συλλογές και τους εκθεσιακούς χώρους των μουσείων του κόσμου και θα δημιουργήσουμε το δικό μας κολάζ από 2 εκθέματα της επιλογής μας. Γιατί δεν έχει σημασία που είμαστε μεγάλοι. Σημασία έχει που με αυτό το εργαστήρι θα ενθουσιαστούμε σαν να είμαστε μικρά παιδιά! 

 

  • «Διάλεξε την αγαπημένη σου διαδρομή» (Μουσειοπαιδαγωγική δράση για γονείς και παιδιά 8-16 ετών) 

Τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών μπορούν να εμπνεύσουν μικρούς και μεγάλους! Μέσα από αυτήν τη μουσειοπαιδαγωγική δράση, θα χαράξουμε διαφορετικές πορείες μέσα στον μουσειακό χώρο και θα δούμε το μουσείο αλλιώς με τέσσερις 25’ λεπτές διαφορετικές διαδρομές, όπως την ψηφιακή, την εικαστική, την ιστορική ή μία διαδρομή από την πυρσεία  στο… smartphone! Ας διαλέξουμε διαδρομή, λοιπόν! 

 

  • «Από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα… και από την πυρσεία στο smartphone» (Ξενάγηση)

Η εφευρετικότητα του παρελθόντος συνδέεται άμεσα  με την τεχνολογία του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.  Στον ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο θα μάθουμε για την εξέλιξη από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα και από τα sms της αρχαιότητας… στα σύγχρονα smartphones.

Φυσικά, εκτός από τις προαναφερθείσες δράσεις που δημιουργήθηκαν για τους μεγάλους επισκέπτες, οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τα ακόλουθα:

 

  • «Φτιάχνω ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην άμμο» (Μουσειοπαιδαγωγική δράση για παιδιά 4-7 ετών)

Μια δράση που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο μουσείο μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής που ολοκληρώνεται με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας, sand box. 

 

  • «Και όμως κινείται…» (Σχολικές ομάδες)

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση που με τη βοήθεια της Commedia dell’ arte και τριών «εξωγήινων» από έναν μακρινό πλανήτη, παρουσιάζει όλη την ιστορία των τηλεπικοινωνιών.