ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με πετροπόλεμο η πορεία των Παλαιστινίων έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2018, 19:36 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2018, 22:38
Facebook Twitter Whatsapp

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικανική και ισραηλινή πρεσβεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 η πορεία των Παλαιστινίων έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στον απόηχο των αιματηρών γεγονότων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλωτές αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικανική και στη συνέχεια προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Κατά την διάρκεια της πορείας δεν έλειψε η ένταση αφού μερίδα διαδηλωτών εξαπέλυσε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών.

Στη συγκέντρωση μετείχαν κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» και άλλες οργανώσεις.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, και διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα, πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Στην κινητοποίηση, που διοργάνωσαν συλλογικότητες της πόλης και μέλη της Ένωσης Φίλων Παλαιστίνης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΚΚΕ(μ-λ), κ.ά. ), πρωτοβουλίες και κινήσεις συμπαράστασης. Στη συγκέντρωση στην Καμάρα, σε χαιρετισμό που διαβάστηκε από τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές καταδίκασαν τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια - με θύματα Παλαιστίνιους, οι οποίοι μετείχαν στις διαδηλώσεις στα όρια της Λωρίδας της Γάζας, επισημαίνοντας τις ευθύνες του Ισραήλ, ενώ κατήγγειλαν και την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ως «επικίνδυνη εξέλιξη», που «δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση».

Ακολούθησε πορεία, στην κορυφή της οποίας οι διαδηλωτές κρατούσαν μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, σταμάτησαν για λίγο στο προξενείο των ΗΠΑ, όπου ακούστηκαν συνθήματα διαμαρτυρίας και ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.