ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς στην Πάτρα

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2018, 15:17 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 10:46
Επεισοδιακή διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς στην Πάτρα
Facebook Twitter Whatsapp

Χρήση χημικών κατά αντεξουσιαστών

Με χρήση χημικών απάντησαν τα ΜΑΤ σε διαμαρτυρία περίπου 30 αντεξουσιαστών που επιχείρησαν να εισέλθουν την Τετάρτη σε συμβολαιογραφείο της Πάτρας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Νωρίτερα, μέλη συλλογικοτήτων αλληλέγγυοι, φοιτητές και άλλοι είχαν πραγματοποιήσει πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Διαμαρτυρία πραγματοποίησε και η Λαϊκή Ενότητα έξω από συμβολαιογραφείο της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα (εικόνα).

Κινητοποίηση φορέων πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα μπροστά από τα γραφεία συμβολαιογραφείου, όπου αναμένεται να γίνει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός κατοικίας δανειολήπτη από τον Βόλο.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας, η οποία είχε αποκλείσει την είσοδο του γραφείου. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, που συμμετείχε στην κινητοποίηση, συναντήθηκε με την συμβολαιογράφο ζητώντας να υπάρξει συνεννόηση με την τράπεζα και να μη προχωρήσει ο πλειστηριασμός του ακινήτου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τσιαπλές μετά τη συνάντησή του με τη συμβολαιογράφο, «η τράπεζα είναι ανένδοτη και προχωρά τη διαδικασία».

Ο κ. Τσιαπλές υποστήριξε ότι «πρόκειται ουσιαστικά για την πλειστηρίαση πρώτης κατοικίας» και σημείωσε πως θα υπάρξει συνάντηση των φορέων με τον σύλλογο των συμβολαιογράφων με αίτημα να μην προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.