current views are: 5

16 Μαΐου 2018
Δημοσίευση18:07

Ποινική δίωξη στην Ελλάδα για την 19χρονη που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ με κοκαΐνη

Η εξέλιξη, αυτή σύμφωνα με τον δικηγόρο της 19χρονης, Σάκη Κεχαγιόγλου, ενισχύσει τις νομικές προσπάθειες του ώστε να εκδοθεί η νεαρή κοπέλα στην χώρα μας και να δώσει λόγο στις ελληνικές δικαστικές αρχές. 

Δημοσίευση 18:07’

Η εξέλιξη, αυτή σύμφωνα με τον δικηγόρο της 19χρονης, Σάκη Κεχαγιόγλου, ενισχύσει τις νομικές προσπάθειες του ώστε να εκδοθεί η νεαρή κοπέλα στην χώρα μας και να δώσει λόγο στις ελληνικές δικαστικές αρχές. 

Στην άσκηση ποινικής δίωξης και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος προχώρησε η ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση με το 19χρονο μοντέλο που είχε συλληφθεί πριν από μερικούς μήνες στο Χονγκ Κονγκ με 2,5 κιλά κοκαΐνη. Η εξέλιξη, αυτή σύμφωνα με τον δικηγόρο της 19χρονης, Σάκη Κεχαγιόγλου, ενισχύσει τις νομικές προσπάθειες του ώστε να εκδοθεί η νεαρή κοπέλα στην χώρα μας και να δώσει λόγο στις ελληνικές δικαστικές αρχές. 

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, η δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών για την υπόθεση της νεαρής γυναίκας, η οποία είναι μέχρι σήμερα προσωρινά κρατούμενη στο Χονγκ – Κονγκ, αναμένεται να προσωποποιηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που θα ακολουθήσει για την υπόθεση. 

Αναλυτικά, ο κ. Κεχαγιόγλου, νομικός παραστάτης της οικογένειας της 19χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:
«Προ τριμήνου περίπου είχα καταθέσει αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκ μέρους των γονέων της Ειρήνης, στην οποία εξέθετα τα γεγονότα, τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη και κράτησή της. Μετά την αναφορά αυτή και κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Κυρίας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διατάχθηκε προανάκριση, η οποία διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αθηνών και μετά την ολοκλήρωσή της και τη μελέτη και επεξεργασία του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού, η Κυρία Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε την από 08/05/2018 Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της αγοράς, κατοχής και μεταφοράς από δράστες που ενήργησαν από κοινού και κατ’ επάγγελμα. Μετά την άσκηση της ποινικής διώξεως θα διεξαχθή Κυρία Ανάκριση από Ανακριτή που θα οριστεί αρμοδίως, ο οποίος και θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες και ευελπιστούμε στη σύλληψη και τιμωρία των πραγματικών ενόχων.

Η υποβληθείσα από την υπεράσπιση της Ειρήνης αναφορά, η οποία οδήγησε στην άσκηση της ποινικής διώξεως, έχει σαν σκοπό να ενισχύσει το νομικό μας οπλοστάσιο στην ιδιαίτερα δυσχερή προσπάθεια και επιδίωξη να εκδοθεί η Ειρήνη και να δώσει λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη (άρθρα 6 και 8 του Ποινικού Κώδικα), είτε κατά προτίμηση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Χονγκ-Κονγκ, είτε μετά τη δίκη που πρόκειται να διεξαχθή εκεί και που η επόμενη ακρόαση  έχει ορισθεί για την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018».
 


σχετικα αρθρα