current views are: 10

17 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:08

Αποστάσεις της Ένωσης Δικαστών ΣτΕ από την παραίτηση Σακελλαρίου

Το Δ.Σ. της Ένωσης «καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του»

Δημοσίευση 11:08’

Το Δ.Σ. της Ένωσης «καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του»

Aποστάσεις από την παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου λαμβάνει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου. 

Στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τα αναπληρωματικά μέλη του προεδρείου καθώς τα τακτικά μετέχουν στις κρίσιμες διασκέψεις για το σύνολο των διατάξεων του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου, αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως οι χθεσινές αναφορές του κ. Σακελλαρίου σχετικά με το ύψος των περικοπών στις συντάξεις συνιστούν, ακόμη κι αυτές, προσπάθεια επηρεασμού των Δικαστών. Όπως σημειώνεται, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».


σχετικα αρθρα