current views are: 5

18 Μαΐου 2018
Δημοσίευση07:02

Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα στη Δ. Αττική – «Καμπανάκι» από τους αστυνομικούς

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα της 17ης Μαΐου δεν ήταν το μοναδικό.

Δημοσίευση 07:02’

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα της 17ης Μαΐου δεν ήταν το μοναδικό.

Ήταν 7 Μαρτίου όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκοψε την κορδέλα του νέου κτιρίου της υποδιεύθυνσης Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια, θέλοντας με την παρουσία του, να δείξει την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας στους κατοίκους της δοκιμαζόμενης από την εγκληματικότητα Δυτική Αττική. Οι σφαίρες όμως που έπεσαν κατά των αστυνομικών της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα της Πέμπτης απέδειξαν πως η εγκληματικότητα συνεχίζει να βρίσκεται στο κόκκινο στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις. Ενός 37χρονου κατηγορούμενου για ληστεία, ενός 28χρονου συνεργού του, ο οποίος πυροβόλησε και κατά των αστυνομικών στο συμβάν της οδού Αναγεννήσεως και ενός 44χρονου με την κατηγορία της απείθειας. 

Στα αξιοσημείωτα και ενδεικτικού του άβατου της περιοχής, αποτελεί το γεγονός πως μετά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών, δεν έγινε καμία οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για των εντοπισμό των ατόμων που άνοιξαν πυρ από παρακείμενα σπίτια. 

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα της 17ης Μαΐου δεν ήταν το μοναδικό. Στις 26 Μαρτίου άγνωστοι «γάζωσαν» σπίτι στην οδό Λούτσας στο Μενίδι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι μια 23χρονη. 

Τον Ιανουάριο, ένα τρίχρονο αγόρι έχασε το μάτι του στο Μενίδι όταν άγνωστοι πυροβόλησαν κατά του σπιτού του. Τον Ιούνιο του 2016, τραυματίστηκε θανάσιμα απο αδέσποτη σφαίρα, ο μικρός Μάριος, μέσα στην  αυλή του σχολείου του, ενώ στις 26 Ιουλίου του 2015, Ρομά άνοιξαν κατά αστυνομικών στην οδό Κερασιάς. 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και ο πρόεδρος της, Γιώργος Σταματάκης, τονίζουν συνεχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην περιοχή, χωρίς κανείς από την πολιτεία να μπορεί να δώσει αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματά τους.


σχετικα αρθρα