Δύο αλβανοί ηλικίας 24 και 26 ετών, συνελήφθησαν στο Αργοστόλι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και κατοχή παράνομου οπλισμού.

Μετά από πληροφορίες, η Ασφάλεια, εντόπισε, αρχικά, 26χρονο Αλβανό ο οποίος , προκάλεσε υποψίες καθώς περιφερόταν έξω από υποκατάστημα τράπεζας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν αυτός επιχείρησε να διαφύγει και συνελήφθη. Στην συνέχεια, τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι όπου έμενε με τον 24χρονο αδελφό του, ο οποίος και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους και στο αυτοκίνητο τους βρέθηκαν :

- Ένα (1) πιστόλι, μάρκας TOKAREV , μαζί με μία γεμιστήρα έξι φυσιγγίων

- Δύο γυναικείες τσάντες

- Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

- Το χρηματικό ποσό των εβδομήντα ευρώ

- Ένα πολυεργαλείο (Πένσα - σουγιάς - κατσαβίδια)

- Ένα αντρικό ρολόι μάρκας ΒWLGARI

- Διάφορα ζευγάρια γυαλιών ηλίου

- Τέσσερα πορτοφόλια

- Έξι κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας

- Μία συσκευή δορυφορικού INTERNET

- Μια σιδερογροθιά

- Μία χρυσή αλυσίδα χεριού με περασμένη σε αυτή μια χρυσή βέρα

- Ένα τετράδιο, το οποίο περιείχε προσωπικές σημειώσεις

- Μία μαύρη ατζέντα - ημερολόγιο

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι στο τετράδιο και την μαύρη ατζέντα που κατασχέθηκαν στην οικία των συλληφθέντων, αναγράφονταν προσωπικές σημειώσεις καθώς και τέσσερα πρόχειρα σκαριφήματα - κατόψεις κτιρίων. Όπως εκτιμάται ένα από τα τέσσερα σκαριφήματα απεικόνιζε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής του Αργοστολίου.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι μέρος των αντικειμένων που κατασχέθηκαν στην κατοικία των συλληφθέντων, προέρχεται από τρείς κλοπές, οι οποίες είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δεκαήμερο σε δύο οχήματα και ένα κατάστημα στο Αργοστόλι.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες να προετοίμαζαν ένοπλη ληστεία, σε υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο ταύτισης και των υπολοίπων αντικειμένων που κατασχέθηκαν με κλοπές και διαρρήξεις στην Κεφαλονιά.