ΕΛΛΑΔΑ

Μαντζουράνης στο Ακραίως: Ο Σακελλαρίου παραιτήθηκε για να ξαναγίνει ψηφοφορία στο ΣτΕ για τις συντάξεις

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2018, 10:02 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 12:20
Μαντζουράνης στο Ακραίως: Ο Σακελλαρίου παραιτήθηκε για να ξαναγίνει ψηφοφορία στο ΣτΕ για τις συντάξεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η εκτίμηση του γνωστού δικηγόρου για την παραίτηση και το σχόλιο για την on camera δήλωση του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με την παραίτησή του από την προεδρία του ΣτΕ προκειμένου να ξαναγίνει η ψηφοφορία που έκρινε συνταγματική την περικοπή της προσωπικής διαφοράς από τις συντάξεις. Αυτή την εκτίμηση έκανε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης στην εκπομπή του Τάκη Χατζή Ακραίως στην τηλεόραση του Σκάι.

Η αλλαγή της σύνθεσης του δικαστηρίου μπορεί αν προκαλέσει νέα ψηφοφορία Πάντως, η πλειοψηφία του ανωτάτου δικαστηρίου αποφάσισε να μην ξαναγίνει η ψηφοφορία.

Ο κ. Μαντζουράνης χαρακτήρισε «κομματικό διάγγελμα» την on camera δήλωση παραίτησης του κ. Σακελλαρίου. Επίσης, έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά του Σακελλαρίου, γατί ενώ πρόβαλε ως αιτία παραίτησής του τη διαρροή της απόφασης για την προσωπική διαφορά, εντούτοις, δεν είχε ενοχληθεί από τη διαρροή πριν λίγες μέρες της απόφασης που έκρινε αντισυνταγματική την υπαγωγή των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ.

Κατά τον κ. Μαντζουράνη, ο κ. Σακελλαρίου είχε ψηφίσει υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά στη συνέχεια σε όλα τα άλλα νομοθετήματα που ετέθησαν υπό την κρίση του ΣτΕ, η ψήφος του ήταν αρνητική για την κυβέρνηση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο lawandorder.gr.