ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» από τον επιτελάρχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων: Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας στο Αιγαίο

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2018, 10:28 / Ανανεώθηκε 20 Μαΐου 2018, 13:44
«Βόμβα» από τον επιτελάρχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων: Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας στο Αιγαίο
Facebook Twitter Whatsapp

«Μην κάνετε λάθος υπολογισμούς»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Χουλουσί Ακάρ, επιτελάρχης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο ρίχνοντας… βόμβα.

«Αν υπάρξει ανάγκη για καθήκον στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για το Έθνος και την πατρίδα μας θα το εκτελέσουμε χωρίς κανένα δισταγμό», είπε όπως μετέδωσε στο Ακραίως ο Μανώλης Κωστίδης.

«Κανένας να μην κάνει λάθος υπολογισμούς», πρόσθεσε όπως μεταδίδει και το πρακτορείο Ανατολή.

«Έκτακτη δήλωση από τον επιτελάρχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του κρατικού πρακτορείου.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων»

Θυμίζουμε πως ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε στην τελευταία φάση της στρατιωτικής άσκησης Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου.

Ο τούρκος αρχηγός στην ομιλία του προς τους στρατηγούς ανέφερε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Ο Ακάρ ανέφερε «από την πλευρά μας γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες.

Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντας της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου῾ στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες και η Τουρκία θα είναι η εγγύηση γι᾽αυτό».

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με αποφασιστικότητα λαμβάνουν όλα τα μέτρα και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».