ΕΛΛΑΔΑ

Κράτος εν κράτει Ρουβίκωνας και συνοδοιπόροι: Επίθεση στο ΣτΕ, αποχώρησαν ανενόχλητοι

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2018, 20:09 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2018, 21:22
Κράτος εν κράτει Ρουβίκωνας και συνοδοιπόροι: Επίθεση στο ΣτΕ, αποχώρησαν ανενόχλητοι
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά την διάρκεια συζήτησης για τον νόμο Κατρούγκαλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανενόχλητοι συνεχίζουν τις... «παρεμβάσεις» τους οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα, οι οποίοι πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας εισβολή στο ισόγειο του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ). 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου, πέταξαν μαύρη μπογιά και τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν. Μάλιστα, εκτός του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, στην επίθεση κατά του ΣτΕ συμμετείχαν και μέλη από την αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης. 

Τα άτομα που εισήλθαν στο χώρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου υπολογίζονται στα 70.

Την ώρα της εισβολής στο δικαστήριο γινόταν διάσκεψη για το γνωστό νόμο Κατρούγκαλου και υπήρχαν στους πάνω ορόφους υπάλληλοι και Σύμβουλοι Επικρατείας.

Οι δράστες δεν κατάφεραν να διακόψουν την συνεδρίαση των ανώτατων δικαστικών, η οποία λάμβανε χώρα στον δεύτερο όροφο, καθώς δεν πήγαν πέρα από τον χώρο της εισόδου.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

Η μόνη ελπίδα είναι στο δρόμο. Οι νεότερες γενιές, αυτές που θα ζήσουν το καθεστώς ολοκλήρωσης της φιλελεύθερης ατζέντας, αυτές που αντί για σύνταξη θα παίρνουν 250 ευρώ ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, πρέπει να βγουν στον δρόμο. Οι παλιότερες γενιές, τα θύματα της ληστείας και της βίαιης φτωχοποίησης  πρέπει να  πιέσουν τις νεότερες γενιές  να βγουν στο δρόμο.

Πραγματοποιήσαμε πριν λίγη ώρα  συμβολική επίθεση στο κτίριο  του Συμβούλιου της Επικρατείας . Ο λόγος προφανής, η απόφασή του που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγγαλου για μείωση των συντάξεων.

Ξέρουμε τι θα μας πουν: Θα μας πουν ότι λαϊκίζουμε. Θα μας πουν ότι ψάχνουμε εύκολη συγκίνηση. Θα μας πουν ότι εκμεταλλευόμαστε την δυστυχία. Ότι υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Ότι υπονομεύουμε την δικαιοσύνη που πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Ότι δεν έχουμε λύσεις. Και βέβαια θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ανομία...

Εμείς δράσαμε για τους γέρους και τις γριές. Τους δικούς μας γέρους και γριές σήμερα, τους εαυτούς μας αύριο. Αυτών η γνώμη μας νοιάζει, των σημερινών και αυριανών γερασμένων αλόγων της τάξης μας.

Τη γνώμη της άλλης πλευράς την ξέρουμε πριν κάνουμε το οτιδήποτε... και δεν μας πολυενδιαφέρει.

21/5/2018

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Σύντροφοι/Συντρόφισσες