current views are: 7

22 Μαΐου 2018
Δημοσίευση14:36

Εισαγγελική αναίρεση κατά του βουλεύματος που παρέπεμψε σε δίκη τους Μυτιληναίο – Νέζη

Για την υπόθεση του εμβάσματος ύψους 250.000 ευρώ που εντόπισαν οι αρχές να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ 

Δημοσίευση 14:36’

Για την υπόθεση του εμβάσματος ύψους 250.000 ευρώ που εντόπισαν οι αρχές να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ 

Σε νέα κρίση από δικαστικό συμβούλιο φαίνεται πως οδηγείται η υπόθεση του εμβάσματος ύψους 250.000 ευρώ που εντόπισαν οι αρχές να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη από τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο. Και αυτό διότι, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ασκήθηκε αναίρεση κατά του βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών που παρέπεμπε σε δίκη τους Ε. Μυτιληναίο και Στ. Νέζη.

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, η παραπομπή σε δίκη για τον επιχειρηματία αφορούσε στο αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας (επίσης με βάση τις διατάξεις του νόμου 1608/1950) παραπέμπονταν ο κ. Νέζης.

Ακόμη, σε ότι αφορά τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ το συμβούλιο είχε αποφασίσει την παραπομπή του σε δίκη και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας με τος ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο έμβασμα των 250.000 ευρώ εντοπίστηκε σε εταιρεία του κ. Νέζη από εταιρεία συμφερόντων του κ. Μυτιληναίου, και κατά τις εισαγγελικές αρχές αφορούσε ανάθεση έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου.

Πάντως και οι δυο εμπλεκόμενοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε σε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου.

Την τελική απόφαση πάντως για τον αν το παραπεμπτικό βούλευμα πρέπει να αναιρεθεί ή όχι θα την λάβει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.


σχετικα αρθρα