current views are: 12

23 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:01

Βόλος: Αυτός είναι ο 80χρονος ιερέας που ασελγούσε σε 11χρονη

Πρόκειται για τον Γεώργιο Κωνσταντάκο που γεννήθηκε το 1938 στην Καρδίτσα

Δημοσίευση 11:01’

Πρόκειται για τον Γεώργιο Κωνσταντάκο που γεννήθηκε το 1938 στην Καρδίτσα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα, με εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία της ταυτότητας και φωτογραφίες του 80χρονου -σε αργία- ιερέα, ο οποίος είχε συλληφθεί στην περιοχή του Αναύρου, στον Βόλο, ενώ προσπαθούσε να ασελγήσει σε 11χρονο κοριτσάκι.

Πρόκειται για τον Γεώργιο Κωνσταντάκο του Δημητρίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1938 στην Καρδίτσα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια σε ανήλικο που έχει συμπληρώσει μεν τα 10 έτη, αλλά όχι τα 15, και έναντι ανταλλαγμάτων και αμοιβής τετελεσμένη και για απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 11 Μαΐου, όταν ο ιερέας συνελήφθη στον Άναυρο από αστυνομικούς με κατεβασμένα τα παντελόνια, έτοιμος να ζητήσει από την 11χρονη να τον αγγίξει στα γεννητικά όργανα.

Τα τελευταία χρόνια ο 80χρονος είχε καθαιρεθεί από τη Μητρόπολη Δημητριάδος για διάφορες παράνομες πράξεις του, αλλά εξακολουθούσε να φορά ράσο.

Την 11χρονη εξέδιδε η 30χρονη Βουλγάρα μητέρα της, η οποία εκδίδετο και η ίδια στον 80χρονο. Στη μητέρα ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου, όμως αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η δημοσιοποίση των στοιχείων αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση των διωκομένων πράξεων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για επί πλέον πληροφορίες περί τον κατηγορούμενο, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, στους αριθμούς κλήσης 24210 – 76957 και 24210 – 76951. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


σχετικα αρθρα