current views are: 8

24 Μαΐου 2018
Δημοσίευση06:09

Συνεχίζεται η δίκη Ηριάννας και Περικλή στο Εφετείο

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη

Δημοσίευση 06:09’

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη

Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή.

Η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής, που είναι κρατούμενοι από τον περασμένο Ιούνιο, σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας για «συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση αμφισβητώντας το αποτύπωμα που αποτέλεσε και το μοναδικό στοιχείο για την καταδίκη τους.

Ως μάρτυρας θα καταθέσει ο σύντροφος της Ηριάννας, ο οποίος έχει αθωωθεί για την υπόθεση. Στην κατάθεσή του τον Μάρτιο είχε πει: «Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιάφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων απο τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα, επιεδή είχε σχέση μαζί μου».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, διοργανώνει στις 9:00 το πρωί έξω από το Εφετείο, το κίνημα που βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή συνεχίζοντας τον αγώνα για την απελευθέρωσή τους. 


σχετικα αρθρα