current views are: 13

24 Μαΐου 2018
Δημοσίευση09:00

Έτσι έγινε η μοιραία πρόσκρουση σε στάση λεωφορείου στη Μεταμόρφωση – Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες

«Μπαμπά, βοήθεια» φώναζε το κοριτσάκι που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του μοιραίου ΙΧ

Δημοσίευση 09:00’

«Μπαμπά, βοήθεια» φώναζε το κοριτσάκι που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του μοιραίου ΙΧ

Ρεπορτάζ: Ελευθερία Σπυράκη, Μιχάλης Τεζάρης

Ένα δεύτερο όχημα φαίνεται πως έκανε τον οδηγό του ΙΧ να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να πέσει το πρωί της Πέμπτης πάνω σε στάση λεωφορείου στη Μεταμόρφωση. Τραγικός είναι ο απολογισμός της πρόσκρουσης: Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 9χρονο κοριτσάκι.

Κατά πάσα πιθανότητα, ένα δεύτερο όχημα επιχείρησε να προσπεράσει το μοιραίο ΙΧ, με αποτέλεσμα να το ακουμπήσει ελαφρώς, κάτι που δικαιολογεί το χτύπημα στην αριστερή πλευρά του ΙΧ. Ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω στην στάση, όπου πολίτες ανέμεναν το λεωφορείο.

Την ίδια ώρα, το ΑΠΕ επικαλείται πηγές της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής που αναφέρουν ότι «Έως αυτή την ώρα δεν έχουμε διαπιστώσει να προκύπτει εμπλοκή άλλου οχήματος στο θανατηφόρο τροχαίο που έγινε το πρωί στη Μεταμόρφωση. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, προκύπτει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε με ταχύτητα στη στάση, όπου περίμεναν το λεωφορείο ο 50χρονος, που έχασε τη ζωή του και ο 80χρονος που τραυματίστηκε».

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 8:20, στην οδό Παπανδρέου. 

  

Επικράτησε πανικός, με τους διερχόμενους οδηγούς να καλούν το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες περισυνέλλεξαν από το σημείο τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα, ένας άνδρας 50 ετών, διακομίστηκε στο νοσοκομείο νεκρό.

Οι άλλοι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ειδικότερα, η 9χρονη κόρη του οδηγού του μοιραίου ΙΧ διακομίστηκε στο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” με ελαφρά τραύματα, και αναμένεται έως αύριο να λάβει εξιτήριο, ενώ ο 40χρονος πατέρας της και ένας 30χρονος που βρισκόταν στη στάση του λεωφορείου νοσηλεύονται στο ΚΑΤ.

Το κοριτσάκι που τραυματίστηκε φώναζε μετά την πρόσκρουση “μπαμπά, βοήθεια”. Το άκουσε ένας υπάλληλος καταστήματος, έσπευσε στο αυτοκίνητο και είδε το 9χρονο παιδί σε κατάσταση σοκ, στο πίσω κάθισμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πήρε αγκαλιά και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, προσπαθώντας παράλληλα να το ηρεμήσει.

Μαρτυρία: “Το θύμα είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στο αυτοκίνητο και στην κολόνα”

Συγκλονίζει μαρτυρία γυναίκας που βρέθηκε στο σημείο λίγα δευτερόλεπτα μετά το συμβάν.

“Έβγαζε καπνούς το αυτοκίνητο του οδηγού. Ο οδηγός ήταν αναίσθητος όταν εγώ πέρασα. Δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Μου έκανε εντύπωση που ήταν σπασμένο το παράθυρό του, θρυμματισμένο και ο άνδρας είχε αίματα στο κεφάλι του. Το θύμα είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στο αυτοκίνητο και στην κολόνα. Ήταν σηκωμένη η μπλούζα του και δεν ανέπνεε. Το κοριτσάκι το πήρε ένας υπάλληλος από ένα μαγαζί και έκλαιγε σπαρακτικά”.

  

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1, η κόρη του οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου είπε «μας χτύπησαν», εννοώντας ενδεχομένως πως κάποιο άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους.


σχετικα αρθρα