ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννη: Στην αναμονή το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη λειτουργία σχολής τουριστικών σπουδών

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2018, 16:08 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2018, 16:08
Μπακογιάννη: Στην αναμονή το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη λειτουργία σχολής τουριστικών σπουδών
Photo: Sooc.gr
Facebook Twitter Whatsapp

Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου

 Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου έθεσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κατηγορώντας την κυβέρνησης για αδιαφορία καθως το ζήτημα βρλισκεται ακόμη στον «πάγο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «στις 8 Μαρτίου 2018, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισε την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών και αμέσως κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο  για τη σημασία της σχολής για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας. Έκτοτε, το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην αναμονή, καθώς η κυβέρνηση έχει επιδείξει πλήρη αδιαφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα.»

Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ, «Πρόκειται για πάγιο αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο μάλιστα έχει εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χώρο, εντός του Δήμου Ρεθύμνου. Μια σχολή τουριστικών σπουδών στο νησί θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντικό πόλο ανάπτυξης για την περιοχή. Επιπλέον, θα βελτίωνε περισσότερο τις ερευνητικές επιδόσεις του πολυβραβευμένου Πανεπιστημίου Κρήτης και θα παρήγαγε νέα πρωτογενή γνώση στο πεδίο της διοίκησης και των τουριστικών σπουδών, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών. Και, φυσικά, θα αποτελούσε σχολή διεθνούς αναφοράς, καθώς το προτεινόμενο πρόγραμμα σπουδών καταρτίστηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα σε αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Στόχος της σχολής θα είναι να εξασφαλίσει τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τις πραγματικές ανάγκες της τουριστικής αγοράς, που αποτελεί έναν από τους κυριότερους άξονες της εθνικής οικονομίας.»

«Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί στο αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη λειτουργία της εν λόγω σχολής» τονίζει η κ. Μπακογιάννη και υπογραμμίζει ότι «Η γεωγραφική θέση της Κρήτης και το ισχυρό brandname θα μπορούσαν να καταστήσουν τη σχολή πόλο έλξης ξένων φοιτητών που ενδιαφέρονται για τις τουριστικές σπουδές, καθώς και κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Προφανώς η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία του ζητήματος και τα πολλαπλά οφέλη που θα δημιουργούσε η λειτουργία μιας τέτοιας σχολής.»

Στο πλαίος αυτό η κ. Μπακογιάννη ρωτά τον υπουργό Παιδείας «Για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα εγκριθεί το αίτημα του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών;»