current views are: 10

25 Μαΐου 2018
Δημοσίευση05:08

Συγκίνηση στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Δημοσίευση 05:08’

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 78 χρόνων.

Συντετριμμένη στην εκκλησία η σύζυγός του Χαρίκλεια μαζί με την κόρη τους Κορίνα.

 Στην εξώδιο ακολουθία παραβρέθηκαν εκτός των συγγενών του εκλιπόντος – τη σύζυγο του Χαρίκλεια, τα δύο παιδιά του, τα εγγόνια του – ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, η προϊσταμ’ενη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κ. Νοτοπούλου, οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο πρόεδρος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ηθοποιοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού – μεταξύ αυτών, οι Λάκης Λαζόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά, Γιώργος Κούδας – εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και ποντιακών σωματείων.

Ακολούθησε ο ενταφιασμός στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλαμαριάς.

Γύρω στις 11 έφτασε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά η σορός του Χάρρυ Κλυνν.

Εκεί βρίσκονταν από νωρίς πλήθος κόσμου για να τον αποχαιρετήσει.

Όπως αναφέρει το Thesstoday.gr εμφατική ήταν η παρουσία του ποντιακού στοιχείου, όπου ομάδα Ποντίων να πλαισιώνει με παραδοσιακή φορεσιά. Την ίδια στιγμή δεκάδες στεφάνια που έφτασαν στον Ιερό Ναό ξεχωρίζουν, αυτά του πρωθυπουργού, γνωστών καλλιτεχνών όπως του Γιάννη Πάριου αλλά και από πολλούς αθλητικούς παράγοντες καθώς ο Χάρρυ Κλυνν ως γνωστόν είχε ασχοληθεί για χρόνια ενεργά με την ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

 Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο λόγος που έβγαλε η Βούλα Πατουλίδου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον αγαπημένο ηθοποιό. «Αποδεικνύεται με το πέρασμα του χρόνου, ότι ήταν ο πιο εύστοχος άνθρωπος που μπορούσε να σατιρίζει μια πραγματικότητα που τότε προκαλούσε γέλιο και τελικά έγινε πραγματικότητα. Για λίγους ανθρώπους μπορείς να πεις ότι είναι αναντικατάστατοι, αλλά ο χαμός δύσκολα θα αναπληρωθεί» δήλωσε η Βούλα Πατουλίδου.

Με τη σειρά του ο Λάκης Λαζόπουλος θέλησε να πει δυο λόγια για τον εκλιπόντα αποτίοντας φόρο τιμής στον λαοφιλή ηθοποιό «Ο Χάρρυ Κλυνν ήταν δάσκαλος για όλους, οπωσδήποτε όλοι πήραμε από το Χάρρυ Κλυνν – ποιος θα το αρνηθεί αυτό – γιατί υπήρξε καθοδηγητής στην τέχνη του, στην κωμωδία. Εγώ είχα τη χαρά να ζήσουμε αυτές τις εμπειρίες από κοντά, είχα την τύχη σαν άνθρωπο να τον γνωρίσω από κοντά και νομίζω, του οφείλουμε όλοι, αυτό που αποδόθηκε σήμερα από τον κόσμο, την αγάπη. Έδωσε αγάπη και άφησε πολύ ωραίες αναμνήσεις σε όλους. Φεύγει και τον κρατάμε ωραία μέσα μας».

Η οικογένεια του Χάρρυ Κλυνν επιθυμεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στα «παιδικά χωριά «SOS Ελλαδος»

Alpha Bank Iban: GR 6501 4084 608460 0200 2000170.

Πληροφορίες για τα παιδικά χωριά: κα Νικολέττα Μπερμπερογλου 2310 226 644

Πηγή βίντεο: Thesstoday.gr.


σχετικα αρθρα