current views are: 6

29 Μαΐου 2018
Δημοσίευση01:30

Συγκέντρωση ειδών για κρατούμενους και τις οικογένειές τους

Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Δημοσίευση 01:30’
αρθρο-newpost

Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Καμπάνια για την συγκέντρωση ειδών, που είναι απαραίτητα για τους κρατούμενους αλλά και για τις οικογένειες τους, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ και στο πλαίσιο αυτό οι φίλοι του Συλλόγου και όσοι εκτιμούν το έργο του μπορούν  να αφήσουν στα γραφεία του  (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 -Αθήνα 11471 τηλ: 2103622017) τρόφιμα μακράς διάρκειας,  είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας και σχολικά είδη.

Αυτά που θα συγκεντρωθούν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, θα δοθούν  στους κρατούμενους, στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειες των φυλακισμένων.

Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο και συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, συμβολή στην παραφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων (250 οικογένειες), λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς. Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την επανένταξη στη κοινωνία και την αποφυλάκιση ατόμων με αυστηρά κριτήρια (άποροι, οικογενειάρχες, όχι υπότροποι, άριστη διαγωγή κατά τη περίοδο κράτησης).  Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη σε άπορους κρατουμένους. Με ενέργειές του έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Ο Σύλλογος εκδίδει το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ»  το οποίο διανέμεται  δωρεάν και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


σχετικα αρθρα