current views are: 2

31 Μαΐου 2018
Δημοσίευση04:06

Απεργία πείνας ξεκινάει ο Κουφοντίνας διεκδικώντας νέα άδεια από τις φυλακές

«Η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων»

Δημοσίευση 04:06’

«Η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων»

Απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη παροχή νέας άδειας από τις φυλακές αλλά και για το εισαγγελικό βέτο, ξεκίνησε ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τη συμμετοχή του στην «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Μάλιστα, με ανάρτησή τουσε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στρέφει τα βέλη του κατά του Αρείου Πάγου σημειώνοντας πως «Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.

Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του».

Επίσης βάλει και κατά της κυβέρνησης καθώς η παρέμβαση, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, «έχει την υπογραφή της κυβέρνησης που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο που καταργεί ουσιαστικά τη Συμβούλιο της Φυλακής. Επειδή για μια φορά ακόμη επανέρχεται η απαίτηση να υποβάλω δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας την προσωπική μου διαδρομή».

Καταλήγοντας και σε μια αποστροφή που μοιάζει πιο πολύ με κάλεσμα προς τους συντρόφους του, τονίζει πως  «Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων».
 


σχετικα αρθρα