current views are: 4

31 Μαΐου 2018
Δημοσίευση13:23

Ξεκινά στις 3 Ιουνίου η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018»

 Η άσκηση θα διεξαχθεί σε ολόκληρο το Αιγαίο με τη συμμετοχή του συνόλου των μονάδων του Στόλου

Δημοσίευση 13:23’

 Η άσκηση θα διεξαχθεί σε ολόκληρο το Αιγαίο με τη συμμετοχή του συνόλου των μονάδων του Στόλου

Από τις 3 έως τις 8 Ιουνίου πρόκειται να διαρκέσει η ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018».

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε ολόκληρο το Αιγαίο με τη συμμετοχή του συνόλου των μονάδων του Στόλου που βρίσκονται σε ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτής προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων με στόχο τη μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.

Αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, η ανάπτυξη/διατήρηση ενιαίου πνεύματος συνεργασίας και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.

Σήμερα, ενόψει της έναρξης της άσκησης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, παρακολούθησε την παρουσίασή της, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ), στο ναυτικό οχυρό Σκαραμαγκά.

 


σχετικα αρθρα