current views are: 8

6 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση13:13

Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό στις 8 Ιουλίου

Η ανακοίνωση της Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας

Δημοσίευση 13:13’

Η ανακοίνωση της Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας

Κάλεσμα για την διεξαγωγή νέου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα  στις 8 Ιουλίου για τις εξελίξεις που αφορούν την ονομασία της ΠΓΔΜ, απηύθυνε η Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποιεί ότι «Τρεις ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες 11 και 12 Ιουλίου με την παρουσία και του Προέδρου των ΗΠΑ), η καρδιά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ θα χτυπήσει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και η Βεργίνα Τηλεόραση θα μεταδώσει τον παλμό της σε κάθε γωνιά της γης.»

Η επιτροπή τονίζει ότι «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις που μας κάνουν να πιστεύουμε πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , δεν θα παραπέμψει ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα στην Ελληνική Βουλή για ψήφιση, για προφανείς λόγους.»

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι «Θα προτιμηθεί η προενταξιακή διαδικασία της  γειτονικής χώρας , μέσω πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν από τον ίδιο τον  Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, κάτι που  διαπιστώνουμε ότι ήδη  συμβαίνει.  Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα δεσμεύσει και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων , θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η τοποθέτηση των Ελλήνων και μάλιστα όχι μόνο αυτών που ζουν στην Ελλάδα αλλά και των αποδήμων! Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας που διεξήγαγε δημοψήφισμα (2015) για λιγότερο σημαντικά θέματα και είχε την «άνεση» να  ανατρέψει  την ετυμηγορία  του ελληνικού λαού ικανοποιώντας  μικροπολιτικά οφέλη,   προτιμά  να αποφασίζει  για τα εθνικά μας  θέματα, ερήμην μας.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις που μας κάνουν να πιστεύουμε πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , δεν θα παραπέμψει ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα στην Ελληνική Βουλή για ψήφιση, για προφανείς λόγους.

Θα προτιμηθεί η προενταξιακή διαδικασία της  γειτονικής χώρας , μέσω πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν από τον ίδιο τον  Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, κάτι που  διαπιστώνουμε ότι ήδη  συμβαίνει.  Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα δεσμεύσει και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων , θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η τοποθέτηση των Ελλήνων και μάλιστα όχι μόνο αυτών που ζουν στην Ελλάδα αλλά και των αποδήμων! Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας που διεξήγαγε δημοψήφισμα (2015) για λιγότερο σημαντικά θέματα και είχε την «άνεση» να  ανατρέψει  την ετυμηγορία  του ελληνικού λαού ικανοποιώντας  μικροπολιτικά οφέλη,   προτιμά  να αποφασίζει  για τα εθνικά μας  θέματα, ερήμην μας.

ΔΕΝ ΘΑ  ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ,  αψηφώντας  τις καιρικές συνθήκες και τα «μπάνια…του λαού»,  θα  διατρανώσουμε  την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας στέλνοντας  το μήνυμα σε κάθε γωνιά της γης:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ      

Στην  περίπτωση που το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων περάσει από την Ελληνική Βουλή, θα βρισκόμαστε απέξω την ημέρα επικύρωσης της πρότασης από την Ελληνική Βουλή να  βροντοφωνάξουμε πως το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν παραχωρείται, δεν παραχαράσσεται, δεν μεταβιβάζεται. Το όνομά μας  είναι η ιστορία μας!

Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας

Στο στόχαστρο η «Βεργίνα Τηλεόραση» ενόψει συλλαλητηρίων

Στόχος επιτήδειων έγινε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός «Βεργίνα Τηλεόραση».Άγνωστοι  προκάλεσαν χθες Τρίτη 5 Ιουνίου, ζημίες στο αυτοκίνητο του Διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα Τηλεόραση, Γιώργο Φουντουκίδη. Είχε προηγηθεί  τηλεφώνημα εκφοβισμού για τη μη μετάδοση των συλλαλητηρίων.

Το περιστατικό έγινε  αργά το βράδυ της Τρίτης, έξω από το σπίτι όπου βρίσκονταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο με το σήμα του σταθμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βεργίνα Τηλεόραση έχει βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων ‘Εχουν προηγηθεί  απειλητικά τηλεφωνήματα αλλά και συνθήματα στους τοίχους της οικοδομής, όπου βρίσκονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού , ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συλλαλητηρίων και μεταδίδει ζωντανά τις κινητοποιήσεις για το θέμα των Σκοπίων.

«Οι εκφοβισμοί και οι απειλές δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε το έργο μας», δήλωσε ο Γιώργος Φουντουκίδης  συμπληρώνοντας: «Οι άγνωστοι έσκασαν δύο λάστιχα του αυτοκινήτου, και προκάλεσαν  φθορές. Ήδη έχει ενημερωθεί το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα».


σχετικα αρθρα