current views are: 7

11 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση04:41

Πανελλαδικές: Τα θέματα και οι λύσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Δημοσίευση 04:41’

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Με την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών) και τα Μαθηματικά (για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Τα θέματα για τα Μαθηματικά (Ημερήσια ΓΕΛ)

Σε μία πρώτη ανάγνωση, τα σημερινά θέματα των Μαθηματικών δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Είναι επικεντρωμένα κυρίως στο 2ο κεφάλαιο της εξεταστέας ύλης, με έντονη την απουσία των Θεωρημάτων.

​Τα θέματα για τα Μαθηματικά (Εσπερινά ΓΕΛ)

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

Τα θέματα για τα Αρχαία (Ημερήσια ΓΕΛ)

Στα Αρχαία Ελληνικά, το γνωστό Κείμενο ήταν από την ‘Πολιτεία’ του Πλάτωνα (ενότητες 12 και 13). Οι ερμηνευτικές ερωτήσεις αφορούσαν τα πιο κεντρικά και σημαντικά σημεία του κειμένου. Η εισαγωγή ήταν της μορφής Σ – Λ. Τα λεξιλογικά δεν παρουσιάζουν δυσκολία.

Το Άγνωστο Κείμενο ήταν απόσπασμα από τη ‘Ρητορική’ του Αριστοτέλη (Α’ 1 – 2). Ως προς τη μετάφραση κρίνεται απαιτητικό και ενδέχεται να ξαφνιάσει τους εξεταζόμενους, ωστόσο παρατίθεται βοηθητικό λεξιλόγιο. Οι παρατηρήσεις γραμματικής και συντακτικού είναι βατές.

Τα θέματα για τα Αρχαία (Εσπερινά ΓΕΛ)

Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Το περασμένο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά που χαρακτηρίστηκαν κλιμακούμενης δυσκολίας. Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

To newpost σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Ώθηση» θα δημοσιεύουν σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων τα θέματα, τις λύσεις, αλλά και σχολιασμό από έμπειρους καθηγητές. 


σχετικα αρθρα