current views are: 11

11 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση11:36

Χειροπέδες στα 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» – Την Τρίτη στον εισαγγελέα

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης

Δημοσίευση 11:36’

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο, Τρίτη, τα 20 μέλη του “Ρουβίκωνα” που επιχείρησαν το πρωί της Δευτέρας να εισβάλλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς όλες οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Απάντηση στα περί ατιμωρησίας της αναρχικής ομάδας έδωσε νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας. 

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, μέχρι τώρα έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών του “Ρουβίκωνα” και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητστάκη, ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα». «Την κανονικότητα μόνο ο ίδιος δεν τη βλέπει, τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες», πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ στο twitter. “Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η «κανονικότητα» του κ. Τσίπρα”, έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόπειρα εισβολής 

Να πιάσουν στον ύπνο τους φύλακες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου επιχείρησαν 20 μέλη του “Ρουβίκωνα” λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας. Η ενέργεια απετράπη από την άμεση επέμβαση των αστυνομικών, με τους αγνώστους να τρέπονται σε φυγή και να πετούν τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες κατάφεραν να περάσουν την πρώτη πύλη και να φθάσουν μέχρι τον χώρο των ασανσέρ, εκεί που γίνεται ο έλεγχος όσων εισέρχονται στο κτίριο.


σχετικα αρθρα