ΕΛΛΑΔΑ

Sakkoulas-online.gr: Ένα σύγχρονο εργαλείο στην υπηρεσία του Έλληνα νομικού

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2018, 13:16 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2018, 10:24
Sakkoulas-online.gr: Ένα σύγχρονο εργαλείο στην υπηρεσία του Έλληνα νομικού
Facebook Twitter Whatsapp

Ο εκδοτικός οίκος δημιούργησε τη Βάση Νομικών Δεδομένων sakkoulas-online.gr, με στόχο να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο για τους νομικούς.

Στις σύγχρονες συνθήκες, το ζητούμενο για τον Έλληνα νομικό είναι μια Βάση Νομικών Δεδομένων ολοκληρωμένη, με βιβλιογραφία, νομολογία και νομοθεσία, εύκολη στη χρήση και αποτελεσματική.

Ο επαγγελματίας νομικός εργάζεται καθημερινά σε συνθήκες πίεσης και υψηλού ανταγωνισμού. Για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς χρειάζεται αντοχή και υπομονή, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Να μελετά και να ενημερώνεται διαρκώς, να έχει πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες, να τις αξιολογεί και να τις συνδυάζει ώστε η άποψή του να είναι πάντα τεκμηριωμένη.

Ο εγκυρότερος εκδοτικός οίκος Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της εποχής και στις ανάγκες του νομικών επαγγελμάτων, δημιούργησε τη Βάση Νομικών Δεδομένων sakkoulas-online.gr, με στόχο να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο για την καθημερινότητά τους.

Με μια πρώτη ματιά, αυτό που κάνει τη sakkoulas-online.gr να ξεχωρίζει είναι το περιεχόμενό της. Είναι η μόνη βάση νομικών δεδομένων που περιλαμβάνει εκατοντάδες νομικά βιβλία σε πλήρες κείμενο. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της βάσης έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν στην οθόνη του υπολογιστή τους (ακριβώς όπως στο έντυπο) όλες τις απόψεις για το πώς εφαρμόζεται το δίκαιο, από τους εγκυρότερους κατά τεκμήριο συγγραφείς. Περιλαμβάνει 9 νομικά περιοδικά από το 1989, οπότε έχει στη διάθεσή του ο συνδρομητής μία τεράστια βιβλιοθήκη με μελέτες και άρθρα, και δεκάδες χιλιάδες σημαντικές δικαστικές αποφάσεις των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων (δημοσιευμένων και αδημοσίευτων) καθώς και βασικών νομοθετικών κειμένων. Με λίγα λόγια η πλατφόρμα περιέχει ό,τι γράφτηκε, ειπώθηκε, νομολογήθηκε και νομοθετήθηκε για κάθε νομικό ζήτημα που απασχολεί έναν επαγγελματία νομικό. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο ιστότοπος ενημερώνεται καθημερινά τόσο με τις νέες κυκλοφορίες όσο και με παλαιότερους τίτλους και με αδημοσίευτες αποφάσεις των δικαστηρίων όλων των βαθμίδων.

Εκτός, όμως, από τον όγκο του περιεχομένου, βασική ιδέα του όλου εγχειρήματος ήταν η πλατφόρμα αυτή να παρέχει στον συνδρομητή έναν εύκολο τρόπο πρόσβασης σε έγκυρη πληροφόρηση για κάθε νομικό ζήτημα που τον απασχολεί, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Πράγματι, η Βάση Νομικών Δεδομένων sakkoulas-online.gr προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να προσπελάσουν με ένα κλικ όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτές που έχουν επιλέξει να εμφανίσουν: ποια απόφαση στήριξε το σκεπτικό της σε μία άλλη, ποια κείμενα ερμηνεύουν μία διάταξη νόμου ή αναλύουν τα πορίσματα της νομολογίας, ποια απόφαση έχει αναιρεθεί ή εξαφανιστεί, ποια η έναρξη ισχύος μίας ισχύουσας ή προϊσχύσασας νομοθετικής διάταξης.

Το υλικό είναι πλήρως ταξινομημένο και κατηγοριοποιημένο: παρέχεται άμεση πρόσβαση σε χιλιάδες πληροφορίες βάσει ευρετηρίου που περιλαμβάνει 66.000 νομικούς όρους, ιεραρχικά δομημένους ανάλογα με το θέμα που καλύπτουν. Η αναζήτηση μπορεί να γίνεται, μεταξύ άλλων, βάσει διάταξης νομοθετήματος, σε συγκεκριμένο βιβλίο ή σε συγκεκριμένα βιβλία, περιοδικά, σειρές βιβλίων ή/και για δεδομένη χρονική περίοδο και πάντα σε συνδυασμό με λέξεις και φράσεις που επιλέγει ο χρήστης. Οι ενσωματωμένες έξυπνες λειτουργίες αναζήτησης προσφέρουν τη δυνατότητα θέσης σύνθετων ερωτημάτων, ώστε τα αποτελέσματα που επιστρέφονται να είναι πλήρως εξειδικευμένα, σε επίπεδο βιοτικού συμβάντος.

Η Βάση Νομικών Δεδομένων sakkoulas-online.gr συνδυάζει θεωρία (βιβλιογραφία, άρθρα και μελέτες), νομολογία και νομοθεσία και έχει την πιο εξελιγμένη αυτήν τη στιγμή μηχανή αναζήτησης. Σε μια εποχή απαιτητική, αλλά και σε ένα περιβάλλον συνεχώς εξελισσόμενο, η πλατφόρμα αυτή αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο απαραίτητο για τις καθημερινές ανάγκες του Έλληνα νομικού.

Επισκεφθείτε σήμερα το sakkoulas-online.gr ή καλέστε στο 210 3387870 για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες.