ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα δύο συλληφθέντες για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 08:08 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 10:50
Στον εισαγγελέα δύο συλληφθέντες για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Facebook Twitter Whatsapp

Έντονη η αντίδραση της πρεσβείας των ΗΠΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βαριοπούλες, κουκούλες full face και μπουκάλια που περιείχαν μαύρη μπογιά είχαν στην κατοχή τους τα δύο άτομα που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο κτίριο της Eλληνοαμερικανικής Ένωσης που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τρίτης.

Τα δύο άτομα που εντοπίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε αντιεξουσιαστικές ομάδες. Πρόκειται για έναν 26χρονο και μία 23χρονη, για τους οποίους ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στην επίθεση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απείθεια.

Εξ αρχής οι άνδρες της ασφάλειας είχαν εκτιμήσει πως ήταν μεταξύ των περίπου δέκα ατόμων που πραγματοποίησαν την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική σχολή, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η επίθεση προκάλεσε την αντίδραση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη χώρα μας, που μέσω twitter ανέφερε: «Καταδικάζουμε έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις στα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα προέτρεψε τις " ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατέψουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες".