ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος νόθευσης καυσίμων με εγκαταστάσεις στο Κορωπί

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2018, 08:44 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2018, 08:58
Εξάρθρωση κυκλώματος νόθευσης καυσίμων με εγκαταστάσεις στο Κορωπί
Facebook Twitter Whatsapp

Εντοπίστηκαν 43.000 λίτρα μείγματος διαλυτών και συνελήφθησαν πέντε άτομα

Χημικούς διαλύτες για νόθευση καυσίμων από τη Βουλγαρία τους οποίους στη συνέχεια αποθήκευαν σε 75 υπέργειες δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων, εισήγαγε κύκλωμα το οποίο εξαρθρώθηκε από την οικονομική αστυνομία σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και το συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου.

Εντοπίστηκαν 43.000 λίτρα μείγματος διαλυτών και συνελήφθησαν πέντε άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Οι αρχές ξετύλιξαν το "κουβάρι" της παράνομης δράσης του κυκλώματος, όταν εντόπισε  φορτηγό που είχε περάσει τα ελληνικά σύνορα από τη Βουλγαρία, έχοντας προπομπό ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς την αποθήκη του Κορωπίου. 

Η συγκεκριμένη αποθήκη είχε ενοικιαστεί από μια 44χρονη, η οποία ήταν και η διαχειρίστρια πρατηρίου καυσίμων. Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται στις 43.063 ευρώ. Κατασχέθηκαν το φορτηγό, 2 αυτοκίνητα, περονοφόρο όχημα και 25.500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, καθώς και πλήθος εγγράφων.