current views are: 10

13 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση06:53

Στάση σε μετρό, τρόλεϊ και λεωφορεία την Πέμπτη – Aπεργία στα ταξί

Οι ώρες που θα τραβήξουν χειρόφρενο οι οδηγοί…

Δημοσίευση 06:53’

Οι ώρες που θα τραβήξουν χειρόφρενο οι οδηγοί…

Χειρόφρενο τραβούν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ προχωρώντας  σε στάσεις εργασία, ενώ οι οδηγοί ταξί κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, χωρίς μετρό θα μείνει η πρωτεύουσα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη, συμμετέχοντας όπως τονίζει το ΣΕΛΜΑ «στις κινητοποιήσεις εναντίων στην ψήφιση των νέων μέτρων».

«Στις 14 Ιουνίου ψηφίζεται ένα νέο πακέτο µέτρων, το λεγόµενο µεσοπρόθεσµο, µε ισχύ µέχρι το 2022 αλλά στην πραγµατικότητα αποτελεί τον ενδιάµεσο κρίκο για την εσαεί συνέχιση των µνηµονίων. Τα νέα µέτρα, µε άλλα λόγια το τέταρτο µνηµόνιο, είναι ακόµη χειρότερα για το λαό, προβλέπουν ωστόσο φοροαπαλλαγές για το µεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα την διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας που δηµιούργησαν τα προηγούµενα µνηµόνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας κάνοντας λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 12:00 έως τις 17:00, λόγω Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό. Τα λεωφορεία θα αρχίσουν να αποσύρονται λίγο μετά τις 11:00 και θα εμφανιστούν ξανά στους δρόμους γύρω στις 18:00.

Επίσης, από τις 12:00 ως τις 16:00 δεν θα κινηθούν τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι διεκδίκούν σειρά συνδικαλιστικών αιτημάτων. Και εδώ ισχύει το ίδιο, καθώς αναμένεται να αρχίσυν να αποσύρονται μια ώρα νωρίτερα και να επιστρέφουν στους δρόμους μια ώρα αργότερα. Η «Εργαζομένων-ΗΛΠΑΠ» με ανακοίνωσή της σημειώνει «αγωνιζόμαστε για προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, προμήθεια ανταλλακτικών, όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όχι στο κλείσιμο των αμαξοστασίων, όχι στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου».

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ), τέλος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber». 

 

 


σχετικα αρθρα